העגלה שלי (0 פריטים)

  • פריטים
  • 0.00
כסא בטיחות לתינוק

נסיעה ברכב עם תינוק קטנטן עשויה להיות מעט מלחיצה, במיוחד כאשר עושים זאת בפעם הראשונה. אבל כסא בטיחות איכותי ותומך ראש, שעומדים בכל התקנים, מותקנים כהלכה ומתאימים לתינוק ולמבנה הרכב יכול לספק לכם המון שקט נפשי.

שימוש בכסא בטיחות מפחית המון סיכונים אפשריים במהלך הנסיעה בכביש, ולכן בחירת כסא בטיחות לתינוק זו החלטה חשובה. אם שאלתם את עצמכם איך לבחור כסא בטיחות לתינוק ולאילו גורמים כדאי לשים לב בעת הבחירה, אנו ננסה לספק תשובות לשאלות שלכם, כדי לעזור לכם להגיע להחלטה כמה שיותר נכונה.

איך בוחרים כסא בטיחות לתינוק?

איך בוחרים כסא בטיחות לתינוק זו שאלה טובה מכיוון שישנם סוגים שונים של כסאות בטיחות המתאימים לשלבי התפתחות שונים, לכן קניית כסא בטיחות עשויה להרגיש כמו משימה מבלבלת ומעט מציפה.

כדי להתחיל קחו בחשבון שעומדות לרשותכם שתי אפשרויות עיקריות והן כסאות שמותקנים נגד כיוון הנסיעה, וכסאות בטיחות שמותקנים עם כיוון הנסיעה.

נגד כיוון הנסיעה – כסאות בטיחות שמותקנים נגד כיוון הנסיעה הם הבחירה הטובה ביותר, כאשר ההמלצה היא להתקין את הכסאות נגד כיוון הנסיעה זמן רב ככל האפשר ועד לגבולות הכסא. כיום ניתן לקנות כסאות שכוללים את שני המצבים ושניתן להתקין אותם נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים. גם סלקל לתינוק מתקינים נגד כיוון הנסיעה אך לרוב סלקל ישמש אתכם לשנה אחת בלבד.

עם כיוון הנסיעה – ברגע שילדיכם מגיע לגודל המתאים אפשר לעבור לכסא בטיחות הפונה קדימה, או לחלופין להתקין את הכסא הקיים עם כיוון הנסיעה, כל עוד הוא מתאים לכך. המלצה היא להשתמש בכסא בטיחות הפונה לכיוון הנסיעה מגיל שנתיים ואילך ובהתאם למגבלות הגובה והמשקל של הכסא.

איך בוחרים כסא בטיחות לרכב?

מלבד התאמת הכסא למאפיינים כמו גיל, משקל או גובה עליכם גם להתייחס למבנה הרכב שלכם. רוב מושבי הבטחות נצמדים לבסיס מאובטח נפרד אותו עליכם להתקין ברכב שלכם.

כמו כן, כדי להבטיח מקסימום בטיחות, הכסא צריך להיות מותקן בזווית הנכונה, רצועות הבטיחות של הרכב צריכות לאבטח אותו היטב במידה ואין בסיס מובנה, מה גם שאם יש לכם כסאות בטיחות נוספים, עליכם לוודא שכולם נכנסים בצורה נוחה ונכונה למושב האחורי.

לכן זה חשוב לדעת איך בוחרים כסא בטיחות לרכב ועליכם לוודא שבחרתם כסא שמותאם למבנה הרכב שלכם בצורה מיטבית כדי להבטיח מקסימום בטיחות.

עצרו רגע לבדוק את הצרכים שלכם

עולם כסאות הבטיחות לתינוק מגוון וכולל אינספור אפשרויות. תפקידו של הכסא לאפשר לכם לנסוע עם תינוקות קטנים בצורה הבטוחה והנוחה ביותר, אך עליו גם לשמש אתכם בחיי היום יום בצורה טובה ונוחה, ולתת מענה להרגלי החיים והנסיעות שלכם.

לכן הבינו את הצרכים שלכם ובהתאם לכך בחרו, תוך שאתם בוחנים את האפשרויות שעומדות לרשותכם. בשוק קיימים כסאות בטיחות כיחידות עצמאיות, כסאות בטיחות שהנם חלק ממערכת נסיעות שלמה הכוללת חיבור לעגלה ואת האפשרות לשאת את הכסא אתכם ממקום למקום, וכסא בעל שני מצבים ויותר, אשר גדל עם התינוק ומונע מכם את הצורך להתחדש בכל מעבר לשלב ההתפתחות הבא בתור.

כמובן שלכל סוג יש יתרונות וחסרונות שעליכם לבדוק בהתאם לצרכים שלכם ולאורח חייכם הייחודי. כך שבסופו של יום אתם מחליטים על מה להתפשר ועל אינכם מוותרים.

כל התכונות שחשוב לשים עליהן דגש

לאחר שהחלטתם באיזה סוג של כסא בטיחות לבחור, עליכם גם לדעת איך לבחור כסא בטיחות לתינוק בפועל, כלומר לדעת מה עליכם לחפש בכסא בטיחות ואילו מותגים יהיו המומלצים ביותר.

מעבר לבחירת המותג, עליכם לבחון את כל נושא הבטיחות, לשים לב שהכיסאות מאושרים לשימוש על ידי הגורמים הרלוונטיים, שהם עומדים בתקנים מחמירים ועדכניים, עברו מבחני ריסוק ושהם קיבלו המלצות מהורים מרוצים ברחבי העולם.

יש לא מעט מותגים אשר מתמחים בייצור כסאות בטיחות, שמם הולך לפניהם בתחום, והם שמבטיחים שימוש נוח, בטיחות מקסימלית והתקנה נוחה ברכבים מכל סוג. כיום כסאות בטיחות כוללים פיצ'רים מתקדמים המציעים נוחות גבוהה יותר בכפות הרגליים, בדים נושמים ומאוורים, ניקיון קל, כוונון מנחי ישיבה-שכיבה, רתמות בטיחות מעולות והתקנה יעילה ופשוטה.

תכונות נוספות שיכולות להשפיע על איכות השימוש

בעת בחירת כסא בטיחות לתינוק יש לשים דגש על תכונות חשובות שכל כסא בטיחות צריך לכלול כמו למשל ריפוד נושם שקל להסיר ולכבס, מרחב לרגליים, כוונון והתאמה אישית של מנח הכסא והתקנה קלה ונוחה. מעבר לכך, כסאות בטיחות שונים כוללים תכונות נוספות אשר אינן מחייבות אתכם, אך כן יכולות להפוך את השימוש בכסא לאופטימלי. מעבר לכך הן מעניקות יתרון שיווקי למותג ולכסא הבטיחות עצמו בשוק שבו המגוון רחב.

כאן עליכם לבחור את התכונות הנלוות בהתאם לצרכים שלכם ולדברים החשובים שלכם, כאשר אתם לוקחים בחשבון שיכול להיות שהתכונות ישפיעו על המחיר. בקטגוריה זו נמצאות תכונות כמו עיצוב הכסא, מתקן נשלף לכוס, הצללה ועוד.

ולבסוף – המחיר

המחיר גם מהווה שיקול אצל משפחות רבות, אשר תוהות איך בוחרים כסא בטיחות לרכב. הוא אומנם לא צריך להיות השיקול העיקרי ובטח שלא לבוא על חשבון איכות הכסא, אך כן נדרש מכם לקבוע מסגרת תקציבית שתרגישו נוח אתה, שכן כסאות בטיחות נעים בטווח רחב של מחירים. ואז בנקודת המחיר המתאימה לכם, פשוט בדקו את האפשרויות שעומדות לרשותכם ובחרו את הכסא המתאים.

 

 

כסאות בטיחות לרכב חיוניים להגנה על ילדיכם במקרה של תאונת דרכים במיוחד כאשר יש תומך ראש, כאשר ילדים שחגורים בכסאות בטיחות יהיו בסיכון נמוך יותר להיפגע במהלך תאונה, בהשוואה לילדים שרק חוגרים את חגורת הבטיחות של הרכב. עם זאת, כאשר כסא הבטיחות מותקן בצורה שגויה, או כאשר הילד אינו נמצא בכסא הבטיחות המתאים לגילו ומשקלו, הסיכון הולך וגדל. לכן התקנה נכונה של מושב הבטיחות יכולה להתגלות כמצילת חיים, מה גם שזו דרישה חוקית.

כדי שכל התקנת כיסא בטיחות ברכב תתבצע בצורה נכונה וכמה שיותר בטיחותית, ריכזנו לכם כמה טיפים חשובים לחיבור נכון של כסא הבטיחות.

איך קושרים כסא בטיחות לתינוק

המנהל הלאומי לבטיחות בדרכים של ארצות הברית בדק ומצא כי בהמון מקרים כסאות הבטיחות לרכב נמצאים בשימוש לא נכון.

אם אינכם בטוחים שהתקנתם את כסא הבטיחות בצורה נכונה או שאתם רוצים לבדוק איך מרכיבים כסא בטיחות לרכב כדי להיות בטוחים שעשיתם זאת נכון, תוכלו לעקוב אחר הטיפים הבאים וכך להיות שקטים יותר שלילדיכם יש את ההגנה המתאימה ביותר.

חיבור כיסא תינוק לרכב – כל השלבים

התחילו בהנחת בסיס הכסא על מושב הרכב – כסאות רכב רבים מגיעים עם מערכת זוויות מתכווננת. פשוט וודאו שהכסא מונח בזווית של 30 עד 45 מעלות.

העבירו את חגורת הבטיחות – בעת התקנת כסא בטיחות לתינוק יש להעביר את חגורת הבטיחות של הרכב דרך הנתיב הייעודי של חגורת הבטיחות, ברוב הכסאות ישנם חיצים אשר מצביעים היכן הוא נמצא. פשוט מושכים את הרצועה ומחזיקים את הבסיס של הכסא כלפי מטה כדי להדק אותו, מה שמונע ממנו לזוז ומכם להתקין אותו בזווית לא נכונה.

השתמשו במערכת LATCH / איזופיקס של הרכב – אם אתם נוהגים ברכב שיוצר בשנת 2002 ואילך, הוא יכלול מערכת עוגנים מובנית שתוכלו להשתמש בה במקום חגורת הבטיחות. חפשו את העוגנים וחברו אליהם את האבזמים המתאימים של בסיס הכסא. אתם תדעו שהם מאובטחים כאשר הם נלחצים למקומם.

הכניסו את כסא הבטיחות לתוך הבסיס עד שתשמעו הקלקה – צליל ההקלקה מבטיח שהכסא נמצא במקום הנכון. התקנת כיסא תינוק ברכב נעשית נגד כיוון הנסיעה, ועליכם להכניס את התינוק כאשר גבו מופנה אל המושב. את התינוק חוגרים באמצעות רתמות הבטיחות של הכסא, כך שעליהן להיות בגובה הכתפיים ולא רופפות מדי.

התקנת כיסא בטיחות ברכב לפעוטות בגיל הרך

שימו לב היטב למגבלות הגובה והמשקל לפני שאתם מעבירים את התינוק לכסא בטיחות הפונה לכיוון הנסיעה. אם שאלתם את עצמכם איך מחברים כסא בטיחות לרכב כאשר התינוקות הקטנים מוכנים למעבר, השתמשו בטיפים הבאים כדי להבטיח שההתקנה מבצעת בצורה חלקה.

התחילו בלוודא שהכסא מונח היטב במקומו ונמצא בזווית הנכונה – ודאו שהרכב חונה על משטח ישר לפני התקנת כסא בטיחות ברכב, כך תוכלו לקרוא טוב יותר את מחווני הזוויות של הכסא.

השתמשו בתפס העליון כדי לנעול את הכסא בחוזקה – פעולה זו תמנע מהילד לזוז עם הכסא קדימה בעת תאונה ותאבטח את הכסא למושב הרכב. תוכלו לאבטח את הכסא באמצעות עוגני הרכב, מיקומם נמצא במדריך הרכב.

שימו לב שאבזמי הכסא מתחברים למערכת העוגנים של הרכב – כמו בכסאות הפונים נגד כיוון הנסיעה, גם כאן, האינדיקציה היא צליל הקלקה.

הניחו את הילד במושב הבטיחות – תדעו שהוא יושב היטב כאשר רצועות הכסא נמצאות בגובה הכתף או מעליה.

איך קושרים בוסטר לרכב

ככל שילדיכם יגדלו כך יעלה הצורך לעבור לכסא בטיחות מתאים, תדע שהגיע הזן לעבור לבוסטר כאר האוזניים שלהם נמצאות בגובה או עוברות את חלקו העליון של המושב. וודאו שאתם מתקינים את הבוסטר נכון בעזרת הטיפים הבאים:

את הבוסטר מניחים על מושב הרכב ולא על בסיס – אפשר לאבטח את הבוסטר באמצעות עוגני LATCH / איזופיקס או לחגור את הילדים עם חגורת בטיחות.

שימו לב למנח החגורה על הכתפיים – חגורת הברכיים צריכה לנוח על חלקן העליון של הירכיים, וחגורת הרכב צריכה לעבור באמצע קו החזה כך שילדכם ישב בנוחות ובבטיחות.

אם אתם שמים לב שהחגורה רופפת פשוט הדקו אותה.

מהי מערכת LATCH / איזופיקס?

מערכת LATCH/ איזופיקס נמצאת ברכבים רבים ומציעה את הדרך היעילה ביותר להגן על ילדיכם. זו מערכת מצילת חיים ממש הכוללת עוגנים תחתונים שהפכו לסטנדרט ברכבים, מה שעוזר להתקין כראוי את כסאות הבטיחות. מערכת זו קיימת ברוב הרכבים שיוצרו לאחר שנת 2022 והיא כוללת נקודות עיגון ברכב המאפשרות לאבטח את כסא הבטיחות ולהתקין אותו כראוי.

מערכת ה- LATCH / איזופיקס כוללת עוגני מתכת אשר ממוקמים בין מושבי הרכב, למרות שישנם דגמי רכבים בהם העוגנים מוסתרים, עדיין ניתן למצוא על המושב סמלים אשר מצביעים על קיומם של העוגנים. כמו כן, מלבד עוגנים תחתונים יש גם רצועות עליונות שמונעות נטייה חזקה של הכסא קדימה בעת התנגשות, כך שקטן הסיכון שהילדים יסבלו מטראומה בראש. כדי לאתר את מיקומם ניתן לקרוא את מדריך הרכב בעיון.

טכנולוגיות התקנה מתקדמות גם בכסאות

כיום התקנת כסא בטיחות ברכב נעשתה קלה יותר גם בזכות טכנולוגיות מתקדמות המשולבות בכסא, כמו למשל מחוונים אשר מסייעים לכם להבין את זווית ההתקנה, נורות אשר מתריעות כאשר הכסא מותקן נכון, ולהיפך, כאשר ההתקנה לא הותקנה בצורה טובה. ולבסוף, כמובן שמומלץ לקרוא את הוראות ההתקנה הספציפיות לכסא הבטיחות שאתם קונים, או לצפות בסרטוני וידאו של המותג אשר ממחישים כיצד להתקין את כסא הבטיחות בצורה הכי נכונה ובטוחה שאפשר.

 

בטיחות ילדים ברכב

נסיעה ברכב מאוד מהנה ומאפשרת לכם לחקור את הארץ כמשפחה, עם זאת נלווים אליה לא מעט סיכונים, אחד המדאיגים ביותר הוא הסיכון לתאונת דרכים. כמובן שכהורים אתם רוצים להיות כמה שיותר שקטים ולהבטיח שכל נסיעה ברכב תעבור בבטחה, ומה שמעודד הוא, שלא בכדי ישנם כללי בטיחות, אשר נועדו למנוע ולמזער את הסיכונים. אז כדי להבטיח שהילדים יהיו כמה שיותר בטוחים ברכב, ריכזנו לכם כמה כללי אצבע חשובים.

השקיעו בקניית הרכב הנכון

בטיחות ילדים ברכב מתחילה בבעלות על הרכב הנכון. רגע לפני שאתם הופכים להורים מומלץ להחליף לרכב ידידותי למשפחות, ישנו מבחר רחב ואתם יכולים לבחור בדגם מתאים לתקציב ולדרישות שלכם. לדגמים חדשים יש תכונות בטיחות מעולות אשר מפחיתות סיכונים והופכות אותם לבחירה אידיאלית.

הטמעת ציוד בטיחות לילדים

מומחים מסכימים כי כסאות בטיחות באיכות טובה עוזרים להורים לשמור על בטיחות תינוקות ברכב. כסא הבטיחות המתאים יכול להפוך לגורם מציל חיים ואף למנוע פציעות, במיוחד במקרה של תאונת דרכים.

מותגים מובילים של כסאות בטיחות עושים כיום מעל ומעבר כדי לייצר כסאות ברמה הגבוהה ביותר, שעומדים בתקנים מחמירים ועוברים בדיקות בטיחות רבות. עם זאת יש לזכור שגם כסאות הבטיחות האיכותיים ביותר יהיו יעילים יותר כאשר הם מותקנים בצורה נכונה ברכב. ישנם המון הורים שלא יודעים להתקין כראוי את כסא הבטיחות, מה שעשוי להוביל למפגעי בטיחות. לכן, אם אתם רוצים לשמור על בטיחות ברכב, ילדים צריכים להיות חגורים כראוי, על כן NapUp ממליצה לכם לשים לב שהכסא מותקן בצורה נכונה ובטוחה.

השתמשו בכסא המותקן נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים

תינוקות ופעוטות צריכים לנסוע ברכב כשהם ישובים בכסא בטיחות הפונה נגד כיוון הנסיעה למשך זמן רב ככל האפשר, כאשר ההמלצה היא שנתיים לפחות או עד שהם מגיעים למגבלת הגובה או המשקל של כסא הבטיחות. אם שאלתם את עצמכם מדוע חשוב להישאר עם כסא הפונה נגד כיוון הנסיעה זמן רב ככל האפשר, הסיבה היא כדי להגן על הילדים מפני התנגשות חזיתית. כסא בטיחות המותקן נגד כיוון הנסיעה תומך בראש, בצוואר ובעמוד השדרה במקרה של תאונה חזיתית, מה שמשמעותי מאוד בגיל צעיר יותר.

הזמן הנכון לעבור לכסא בטיחות המותקן עם כיוון הנסיעה

כאשר ילדיכם הגיעו למגבלת המשקל והגובה של כסא הבטיחות יהיה עליהם לעבור לשלב הבא, מה שאומר לכסא בטיחות המותקן עם כיוון הנסיעה. שימו לב שהכסא כולל רתמה של 5 נקודות עיגון אשר מעניקה את ההגנה הטובה ביותר לכל גופו של הילד בעת תאונה. רתמה בעלת 5 נקודות עיגון כוללת רצועות על שתי הכתפיים ושתי הירכיים, כאשר כל הרצועות נפגשות באמצע, בקו המפשעה.

מעבר לבוסטר

כדי לשמור על בטיחות ונוחות הילדים ברכב יש לוודא שהם חגורים במושב הבטיחות המתאים. לאחר שהילדים מגיעים למגבלות הגובה והמשקל של כסא הבטיחות, מגיע הזמן להעביר אותם לבוסטר. כאשר הם יושבים בבוסטר חגורת הבטיחות צריכה להתאים להם ולספק להם הגנה טובה. שימו לב שחגורת הכתף נמצאת על הכתף ועל החזה, וחגורת הברכיים ממוקמת על החלק העליון של הירכיים. אם החגורה אינה יושבת היטב, אל תמהרו לעבור לבוסטר.

הושיבו את ילדיכם במקום הנכון ברכב

המושב האחורי הוא המקום הבטוח ביותר עבור ילדים מתחת לגיל 13. לא בכל הרכבים ניתן להתקין מושב בטיחות בכל מקום שיש בו חגורת בטיחות, כמו למשל במושב הקדמי ברכבים שפועלת בהם כרית אוויר (כל עוד לא ניתן לבטל אותה). כריות אוויר מעוצבות כדי להתאים למבוגרים ועשויות להיות קטלניות לילדים קטנים. בנוסף, גם אי אפשר להושיב במושב הקדמי תינוקות קטנים בכסא הפונה נגד כיוון הנסיעה מאותה הסיבה. במושב האחורי, המקום הבטוח ביותר הוא במרכז, כך ניתן למנוע פציעה במקרה של פגיעת צד. כמובן שאם יש כמה ילדים שמשתמשים במושב האחורי, יש להושיב את כולם בכסאות בטיחות ולוודא שהם מותקנים כהלכה על מנת לנסוע בבטחה.

התקנה נכונה של כסא הבטיחות

כיום ברוב הרכבים יש מערכת איזופיקס או LATCH אשר מאפשרת לחבר את כסא הבטיחות למושב הרכב יותר בקלות. מערכת זו נמצאת בחלקו התחתון של מושב הרכב, וכוללת עוגנים שניתן לחבר אליהם את כסא הבטיחות. כאשר יש מערכת עוגנים ברכב מומלץ לאבטח את כסא הבטיחות באמצעותה. במידה ואין, ניתן להשתמש בחגורות הבטיחות של הרכב ולהעביר אותן בנתיב הייעודי לחגורת הבטיחות בכסא, כאשר אתם בודקים את הוראות היצרן להתקנה נכונה ובטוחה.

אל תמעיטו בחשיבותם של מושבי בטיחות

מושבי בטיחות מסוגים שונים מפחיתים את הסיכון לפגיעה קטלנית בתאונת דרכים, לכן ילדים תמיד חייבים לשבת בכסא בטיחות מתאים עד שהם גבוהים מספיק כך שחגורות הרכב יתאימו להם כראוי. כדי לשמור על בטיחות ילדים ברכב אל תמהרו לעבור כסא, במיוחד במידה והכסא הבא בתור אינו נותן את המענה הבטיחותי הראוי.

טיפים אחרונים לרכישת כסא בטיחות לילדים

יש כיום לא מעט דגמים בשוק של כסאות בטיחות. בין אם אתם רוכשים בפעם הראשונה ובין אם לא, זכרו את הדברים הבאים: התאמה לגיל, משקל, גובה ושלב התפתחות חשובה יותר ממחיר הכסא. עליכם לבדוק את תאריך הייצור לשים לב לתאריך התפוגה של הכסא. מומלץ להימנע מקניית כסאות יד שניה כדי להיות בטוחים שהכסא לא היה מעורב בתאונה ויש לקרוא תמיד את הוראות היצרן של הכסא כדי להיות בטוחים שאתם משתמשים בו בצורה נכונה, קל וחומר מתקינים אותו בצורה נכונה ברכב שלכם.

napup

 

מגיפת הקורונה שינתה לגמרי את העולם וההתייחסות שלנו לדברים קיבלה זווית חדשה. עולם העבודה הוא עולם שהשתנה לגמרי בעקבות המגיפה, והיום יש המון אנשים שעובדים מהבית או מכל מקום אחר ויש להם הרבה יותר זמן להם ולמשפחה שלהם.

אחד מהתוצרים של המצב הזה הוא שאנשים הרבה יותר ניידים ויכולים לקחת את המשפחה לטיול בארץ או בעולם גם כשזו לא חופשה רשמית, ואין יותר כיף מלטייל עם המשפחה, להתגבש ולהרוויח זמן איכות איתם. אבל טיול עם ילדים הוא מאתגר והוא דורש התארגנות נכונה והדבר החשוב ביותר הוא לארוז נכון ואת מה שצריך ולחשוב על כל פרט ופרט. אז הנה כמה טיפים איך להתארגן בצורה נכו נכונה ואילו פריטים ממש לא כדאי לשכוח.

אוכל

יש את האימרה הידועה: "הצבא צועד על קיבתו" אבל גם מי שאינו חייל ובטח ילדים צועדים או נוסעים גם הם על קיבתם. אוכל הוא אחד הדברים החשובים ביותר בטיול בין אם הוא כולל נסיעות ארוכות או הליכות מרובות וכשהטיול הוא עם ילדים חשוב לשים לב למה לוקחים וכמה לוקחים.

כשלוקחים אוכל לטיול עם הילדים צריך לחשוב על שובע, על בריאות וכן, גם על הנאה וכיף. אז הנה כמה רעיונות מה אתם יכולים לקחת איתכם:

  • ירקות: אם תחתכו את הירקות לאצבעות או לצורות, יש סיכוי לא מבוטל שהילדים יוכלו מהם אפילו על חשבון ממתקים. אתם יכולים לחתוך פלפלים, קולרבי, שומר, מלפפונים, צנוניות ומה לא...
  • חלבונים: פה זה כבר יותר מורכב אבל גם לא מאתגר מידי. גבינה, גבינה צהובה, פופקורן, חטיפי אגוזים, כדורי אנרגיה (יש לא מעט מתכונים ברשת) ביצים קשות וכדומה. איך תשמרו את הגבינה והביצים? פשוט מאוד, קחו איתכם צידנית, תעברו באחת מחנויות הנוחות וקנו שקית קרח. היא תעלה לכם כמה שקלים והיא תחזיק לכם יום שלם ולפעמים גם יותר.
  • פחמימות: פריכיות דגנים פירות יבשים, בננות, חטיפי אנרגיה בריאים ויש עוד אין סוף רעיונות לפחמימות בריאות יחסית שמחזיקות מצוין לטיול.
  • חטיפים: זה כבר תלוי עד כמה אתם מקפידים איתם על תזונה בריאה. אבל חשוב לזכור שהם ילדים וקצת חטיפים עוד לא הרגו אף אחד... (אבל עדיין, כל אחד והשיקולים שלו)

ביגוד

בכל מה שקשור לביגוד, תגזימו, בטח אם יש לכם מספיק מקום ברכב. אף פעם אל תיקחו בדיוק כמה שאתם צריכים ליום בטח אם הטיול הוא כמה ימים טובים, כי אתם לא יודעים אם יהיה לכם איפה לכבס וילדים כמו ילדים, יכולים להיות ממש מאתגרים בכל מה שנוגע לבגדים וניקיון.

חשוב לקחת בחשבון את מזג האויר הצפוי מצד אחד אבל להיות ערוכים גם לאפשרות אחרת. זה אומר שאם הטיול בשלהי הקיץ, קחו בחשבון שבערב יכול להיות קריר ואתם לא רוצים ילדים שלא מפסיקים לבכות לכם כי קר להם...

טכנולוגיה ודיגיטל

פעם כשהיינו ילדים, לא היינו צריכים יותר מידי בשביל להיות עסוקים וגם ליהנות מכל רגע. כדור היה עושה את העבודה מצוין וגם משחק מאולתר היה תופס את תשומת הלב שלנו מספיק זמן. מעבר לכך, גם אנחנו המבוגרים מחוברים לדיגיטל לא מעט ואי אפשר להתעלם מהנוחות ומהיעילות של המכשירים השונים שגם יכולים להפוך את הטיול למהנה יותר (שימוש בוויז ובאפליקציות אחרות)

אז מה לא לשכוח לקחת? לא לשכוח לקחת מטענים וכדאי מאוד שאלו יהיו מטענים מרובי התקנים. במקום לחבר ולנתק מכשירים כל הזמן, אפשר יהיה לחבר את כולם ביחד ולאפשר טעינה מהירה לכל מי שנמצא איתכם (חברים, בני משפחה וכדומה)

אם אתם מטיילים במדינה אחרת או בכמה מדינות, כדאי שתיקחו איתכם גם מאתרי פריטים כדי שלא תשאירו פריטים חשובים איפה שהוא. (תיקים, מכשירים דיגיטליים יקרים...) יש היום חברות שונות שמוכרות את המאתרים הללו וכל מה שאתם צריכים זה להצמיד אותם לפריט שאתם רוצים לשמור עליו, לחבר לאפליקציה שבנייד וזהו, תוכלו לאתר אותם ללא כל בעיה.

ציוד חירום ובטיחות

ישראל היא מדינה קטנה ולא משנה איפה תיתקעו, אפשר יהיה להגיע אליכם במהירות כדי לסייע לכם ועדיין, כדאי לכם להיות מוכנים מבחינה בטיחותית ועם ציוד חירום. כך לדוגמא פנס איכותי כזה שיחזיק לכם מעמד כמה שעות (אל תשכחו לטעון אותו לפני הטיול כן?) למקרה שתהיו תקועים בחושך.

סוללה ניידת עם כבלים לרכב כדי שתוכלו להניע אותו במידה והמצבר שלכם ייגמר, גם אם תהיו באמצע יער איפה שאין רכבים להיעזר בהם. קופסאות שימורים שמחזיקות מעמד מספיק זמן ויכולים לספק לכם מזון אם תהיו תקועים במקום בו אין אפשרות לקנות אוכל, פטישי בטיחות ששוברים חלונות וחותכים חגורות בטיחות, שישיית מים נוספת, צמיג ספייר כמובן יחד עם ציוד החלפה, משקפי ראייה נוספים ויש עוד אין ספור דברים שאתם יכולים לקחת איתכם למה שמוגדר "חירום".

טיול עם ילדים יכול להיות מהנה, יכול להיות גיבוש משפחתי אמיתי ויכול להיות כייפי במיוחד. חשוב לקחת את הציוד הדרוש שנוגע לדרך עצמה ולהתמודדויות שיכולות להיות וכמובן ציוד ספציפי של הילדים. בסופו של דבר, ההנאה בטיול תלויה בנו, בסבלנות שלנו וברצון שלנו שהוא יהיה כזה אבל הציוד מסביב יכול בהחלט לתרום לאווירה, לאפשר פתרונות מהירים והתמודדות קלה יותר עם תקלות לא מתוכננות.

נסיעה ארוכה עם ילדים ברכב מתרחשת בדרך כלל במהלך טיול או כשנוסעים ליעד כלשהוא בו מתכננים להישאר לפחות כמה שעות, ונסיעה כזו יכולה להיות מאתגרת מאוד כי ילדים כידוע הם חסרי סבלנות ולסגור אותם בתוך קופסא ועוד קשורים ובלי יכולת לזוז יותר מידי, לא בא בחשבון מבחינתם.

הסוד הוא בעיסוק שלהם, עד כמה תצליחו להעסיק אותם במהלך הדרך. מספיק שתצליחו 50-70 אחוזים מהזמן, קיבלתם שקט תעשייתי וחסכתם כמה כדורי נורופן לכאבי הראש שלכם. אז איך אפשר להעסיק ילדים בנסיעות ארוכות? הנה כמה דרכים שכדאי לכם לאמץ לפחות כמה מהן.

הגרועה ביותר אבל גם הטובה ביותר

אין כמעט הורים שלא מנסים להפחית מסכים אצל הילדים שלהם במהלך היום יום. זו ההתמכרות של הדור הנוכחי ומסכים יש להם בכל מקום כך שזה מאתגר, אבל במהלך נסיעה ארוכה אולי כדאי להיות קצת פחות נוקשים.

אפשר בצורה מוגבלת לאפשר להם מסכים. זה יכול להיות דרך המסך של הרכב או באמצעות טאבלט או מכשיר נייד, ואם אתם כבר נותנים להם זמן מסך ברכב, כדאי שהמסך יהיה כזה שמותקן ופונה קדימה להפחתת הסיכויים לבחילות והקאות.

אפשר לקנות ערכת הרכבה לחיבור טאבלט לגב מושב הנוסע שליד הנהג או לגב המושב של הנהג אבל חשוב כמובן להיות ערניים, לראות מה הם רואים ולא פחות חשוב, כמה זמן הם במסך.

תיבת אוצר

עוד דרך מגניבה להעביר להם את זמן הנסיעה הארוכה הוא באמצעות תיבת אוצר, תיבה שתרתק אותם, שהם יוכלו לקחת ממנה דברים ולהעסיק באמצעותה את עצמם, תיבה שיכולים להיות בה פינוקים כמו ממתקים (רק אל תגזימו וגם תזכרו שזה יכול לחזור אליכם כמו בומרנג גם בשגרה, כשהם ירצו גם אז) חוברות צביעה, ספרים, משחקי טיול שונים, חטיפי בריאות, חידות כיפיות וכל מה שעולה בדעתכם שיכול לעניין אותם, רק קחו בחשבון שתצטרכו לשתף פעולה לפחות עם חלק מהפעילויות.

מלאו להם את הציפיות

ילדים צריכים אופק, הם צריכים לדעת שיש להם למה לחכות ושאוטוטו יהיה להם יותר כיף מאשר לשבת קשורים באי נוחות. אתם צריכים לספר להם מה הולך להיות באופן כללי בטיול, איזה כיף יהיה להם ומה הם הולכים לעשות אבל לא פחות חשוב, מה עומד להיות בעצירה הקרובה, גם אם זו לא אטרקציה מדהימה.

למשל, אם אתם עומדים לעצור במרכז קניות בו הם יוכלו להסתובב, ובעיקר אם יש בו מתחמי אוכל גדולים בהם הם יוכלו להתפנק ולאכול אוכל כייפי, כדאי שהם יידעו את זה במהלך הנסיעה לשם. אם אתם בדרך לאיזה שהוא פארק עם מתקנים או הפתעות, אז עוד יותר. כך גם אם אתם עומדים לישון בקמפינג, כדאי שהם יוכלו להתרגש ממנו כבר בנסיעה ובכלל, כשיש לילדים למה לצפות, נסיעות ארוכות עוברות בשבילם בקלות רבה יותר.

למדו אותם לצלם!

כן, זה פשוט כמו שזה נשמע. ילדים ודיגיטל זה הרי שידוך נהדר שבדרך כלל מוציא מהם כמה שעות של התעניינות, אז אם אתם רוצים שיהיה להם עיסוק לדרך, צילום שלה יכול להיות בשבילם אטרקטיבי במיוחד.

מה זה אומר? זה אומר שתצטרכו לתרום להם את הנייד לזמן הצילום או לתת להם מצלמה דיגיטלית פשוטה שיש לכם או שתיקנו במיוחד בשביל המטרה הזו. כל מה שאתם צריכים זה ללמד אותם איך לצלם, לשחק קצת עם הפונקציות של המצלמה או הסמארטפון, וקיבלתם התעסקות מרתקת עבורם.

אבל יש קאץ'. כל מה שנוגע למכשירים ולדיגיטל יכול להיות גם מסוכן. באיזה מובן? אם יש כמה ילדים ברכב ותיתנו להם את הנייד שלכם לצלם, זה מתכון למריבות, צעקות ומכות. אתם חייבים להגדיר יחד איתם את זמן השימוש במכשיר לכל אחד, את זה הצילום שלו. גם אל תשכחו בסיום הטיול למחוק את הצילומים או לפחות חלק גדול מהם. סביר להניח שאם תתנו להם לצלם, בתוך דקות יהיו מאות צילומים ואתם לא רוצים שהזיכרון במכשיר יהיה מלא.

דאגו שיוכלו לישון טוב

שינה בנסיעה לא תהיה נוחה כמו שינה במיטה בבית ושום דבר לא ישנה את זה. אבל כמה שתצליחו לגרום להם לישון טוב יותר ככה תקבלו יותר זמן של שקט. אתם צריכים לדאוג שיהיה להם כיסא נוח מספיק וצריכים למצוא פתרון לטלטלות לצדדים, פתרון כמו napup שישמור על הצוואר והראש שלהם ישרים וגם יאפשר להם להישען.

שינה טובה במהלך הנסיעה זה אומר ילד רגוע יותר אחר כך. זה אומר ילד עצבני פחות וכזה שיותר נעים להיות איתו ברכב.

גם אודיו הולך מצוין

ילדים אומנם נמשכים למסכים, וכפי שציינו בתחילת הכתבה, אם יהיו להם כאלו זה בטוח יתפוס אותם. אבל עודף מסכים זה רע וגם יכול לגרום לבחילה, אז הפתרון הנוסף שגם הוא מערב את החושים, הוא אודיו. אין כמו לשמוע מוזיקה שהם אוהבים, שירים שהם מתחברים אליהם בשביל שהם ייהנו ואין כמו סיפורים מושמעים כדי ללמוד אינטונציות חדשות, כדי לדעת יותר על קול והבעה.

בשביל שנסיעות ארוכות עם הילדים לא יהפכו לסיוט, כל מה שאתם צריכים זה להביא את האמצעים הנכונים וגם כמה רעיונות. נסיעה איתם יכולה להיות מהנה היא רק מחייבת חשיבה מקדימה.

אם יש לכם תינוק ונסעתם איתו נסיעה של יותר מכמה דקות ברכב בלי שהתכוננתם אליה כמו שצריך, אתם בטח מבינים עכשיו עד כמה נסיעה כזו יכולה להיות אתגרית. כשתינוק מאבד את הסבלנות במהלך הנסיעה, זה יכול להיות רועש ומטריד כי כל מה שהוא יעשה יהיה לצרוח. לא נוח לו, לא נעים לא, קר לו, חם לו, הוא רעב, הטיטול שלו מלא ועוד אלף סיבות אחרות שמובילות רק למסקנה אחת – עם תינוק לא יוצאים לנסיעה בלי להתכונן אליה כמו שצריך ובלי לתכנן אותה.

זה לא דומה לנסיעה עם ילדים גדולים ברכב בשום צורה. עם ילדים יש איזו תקשורת אבל עם תינוק, אם לא תמלאו את הצרכים שלו, יהיה לכם ולו רע ומר. אז הנה כמה טיפים איך להעביר נסיעה עם תינוק בצורה שפויה ועוד יותר חשוב מכך, איך להעביר איתו את הנסיעה בצורה בטוחה.

תכננו את הנסיעה מראש

הכתבה הזו מיועדת בעיקר לאלו שנוסעים עם תינוק כמה שעות, ותינוק בדרך כלל נשאר בסלקל שלו זמן רב כי העגלות שישנן היום מאפשרות לחבר את הסלקל לעגלה וממנה חזרה לרכב בלי להוציא את התינוק.

אז זה קודם כל מציק לו ומעבר לכך, בהתאם להוראות הבטיחות, אסור לתינוק להישאר בכיסא שלו יותר משעתיים רצוף. בגלל זה ובגלל כל הצרכים שלו, אתם חייבים לתכנן את הנסיעה לפרטים. שתתחילו אותה אחרי שהוא אכל וכשהוא עייף, שתעשו את העצירות בזמנים הנכונים ותוכלו לעצור כמובן בבטחה ולא במקומות מסוכנים, שתוכלו להחליף לו ולהאכיל אותו בלי בעיה וגם כדי שהוא ייחלץ קצת עצמות כשתוכלו להרים אותו. בקיצור, תכננו כל עצירה אפשרית.

תכננו גם פרטים מעבר לנסיעה עצמה ברכב. למשל, וודאו שבחדר במלון אליו תגיעו יהיה מיקרוגל אפשרות למים חמים כדי לספק לתינוק אוכל בלי בעיה. ודאו שיש מכונת כביסה במקום כדיש אם תהיה לכם כביסה מצחינה, לא תצטרכו לקחת אותה ככה כל הדרך אלא לכבס אותה.

בחרו מושב בטוח לתינוק

מושב התינוק שלכם צריך להיות כמובן נוח כדי שהוא יכול להעביר את הנסיעות בצורה סבירה. אבל עם כל הכבוד לנוח, הבטיחות היא כמובן מעל לכל ועדיף לכם לקנות כיסא חדש ולא משומש אם אתם יכולים להרשות לעצמכם, כזה שעומד בכל התקנים הדרושים ולא עברו עליו דברים שאין לכם מושג עליהם.

לפני שאתם רוכשים את מושב התינוק, תבדקו את המידות של פנים הרכב, כמה מקום יהיה לכם לכיסא התינוק והאם הוא יוכל להיות בזווית הדרושה והמושב שמקדימה לא יפריע לו. בדקו שניתן לקשור את המושב בקלות לרכב ושיש לו את הנתונים הדרושים. חשוב לבחור בכיסא שמתאים לדגם הספציפי של הרכב שלכם וגם כזה שיגן עליו לא רק מפגיעות קדמיות או אחוריות אלא גם מפגיעות צד.

וודאו שאתם יודעים להתקין את המושב

התקנת מושב בטיחות לתינוק זו לא תורה מסיני. כל מה שצריך זה לדעת איך עושים את זה נכון פעם – פעמיים ואז לחזור על אותן פעולות כל פעם. יש כיסאות עם בסיס שנשאר מחובר לחגורת הרכב וכל מה שצריך זה "להקליק" את המושב עצמו ויש כיסאות שצריך לחבר כל פעם. זה קצת יותר מסורבל ולפעמים גם מעיק אבל חשוב לעשות את זה כמו שצריך. בפעם הראשונה, קחו הדרכה. תבקשו שיסבירו לכם איך מחברים נכון כי זה יכול להיות קריטי.

יש היום גם סרטונים ביוטיוב לכל דבר ואתם יכולים בהחלט להיעזר בהם, רק וודאו שאלו סרטונים שהחברה של המושב פרסמה, סרטונים שיש עליהם אחריות.

הלבשה נכונה מונעת צרחות...

גם אנחנו המבוגרים, לא אוהבים כשקר לנו או חם לנו מידי. אנחנו רוצים להרגיש בנוח ומשתדלים להתלבש בהתאם. ההבדל בינינו לבין התינוק שלנו הוא שאנחנו יכולים לסבול חום או קור זמן מסוים, אבל התינוק לא. אם יהיה לו חם או קר, מהר מאוד תרגישו את זה או נכון יותר, תשמעו את זה. יכול להיות שתחשבו שהוא רעב או צמא או שהטיטול שלו מלא או שהוא עייף, ועדיף שתקדישו מחשבה לעניין הטמפרטורה כדי שזה לא יקרה.

אל תלבישו את התינוק ביותר מידי שכבות שקשה להסיר אותן. תשתדלו מצד אחד להיות עם אופציה להוסיף לבוש או כיסוי בלי הרבה בלאגן ומצד שני, שתהיה לכם גם גישה לטיטול שלו שלא תהיה מסובכת מידי.

דבר נוסף, "סוס מנצח לא מחליפים" – אם אתמול הוא היה עם סט בגדים שבמהלך הנסיעה היה נראה שנוח לו איתו והיום אתם יוצאים לעוד יום של נסיעה בטיול שלכם, כדאי שפשוט תלבישו אותו באותם הבגדים (אם הם לא התלכלכו כמובן)

תעשו רשימה של ציוד כמה ימים לפני...

אל תנסו לזכור בראש את כל מה שאתם צריכים להביא לנסיעה ארוכה עם תינוק. פשוט אל. זה בלתי אפשרי ואם תשכחו דבר אחד חשוב כמו מוצץ או בקבוק, תהיו בבעיה גדולה בעיקר אם זה יקרה במקום בל אפשרות לקנות.

תתחילו את הרשימה כמה ימים לפני הנסיעה וכל פעם שצץ לכם משהו לראש או שאתם רואים אותו מול העיניים, תוסיפו. היום זה קל מתמיד לעשות את זה כשיש סמארטפונים ואפליקציות תומכות.

 

אין כמו טיולים משפחתיים. לגלות את הטבע ואת הנופים, לעשות כיף ביחד באטרקציות, לבלות זמן איכות עם הילדים ולהכיר אותם יותר, מה שלרובינו אין ביום יום שלנו, ובכלל, לצאת מהשגרה ומהרוטינה הקבועה ולעשות משהו אחר, משהו מעניין יותר ומיוחד יותר.

אבל בשביל לעשות טיול משפחתי צריך להיכנס לרכב ולנסוע, ונסיעה עם ילדים כידוע יכולה להיות מאתגרת בלשון המעטה. ילדים מאבדים את הסבלנות שלהם די מהר והבילוי יכול להפוך בתוך זמן קצר לסיוט.

אז איך דואגים שזה לא יקרה? קודם כל מבינים מהן הטעויות הנפוצות של הורים בנסיעות עם ילדים ונמנעים מהן. אז הנה כמה מאותן טעויות שכדאי לכם להכיר ולזכור להימנע מהן.

תומך ראש napup ונוחות הילדים באופן כללי

מכירים את זה שאתם נוהגים ומציצים מידי פעם המראה לראות מה עם הילדים, ורואים אותם מנסים לישון כשהראש שלהם מתנדנד מצד לצד ואם הם ערים אז נעים באי נוחות ומתלוננים בלי סוף? בטוח שאתם מכירים אבל אפשר בהחלט להקדים רפואה למכה.

איך? למשל, בכל מה שנוגע לתמיכה בראש כדי להימנע מהטלטולים הללו, אין כמו napup בשביל לנסוע בנוחות וגם לישון בכיף. כשהילדים ישנו טוב יותר הם יהיו גם רגועים יותר כשהם יהיו ערים.

נוחות הילדים ברכב זה אומר לבדוק שהמושב עצמו נוח עוד לפני הנסיעה וגם לוודא שהוא נקי. זה בטוח יתרום לנסיעה רגועה יותר.

מתחילים את הטיול בזמן הלא נכון...

עוד טעות שהורים רבים עושים היא להתחיל את הטיול בזמן הלא נכון. מה זה אומר? זה אומר לצאת לנסיעה ארוכה כשהילדים ערים לגמרי, כשהם יכולים להיות חסרי סבלנות וכשבשבילם להיות תקוע בתוך הרכב עם חגורה, napup ובלי יכולת לזוז זה סיוט.

אז מתי הזמן הטוב ביותר להתחיל טיול? כעיקרון עדיף בשעות הבוקר המוקדמות מאוד. מעירים את הילדים כשהכול כבר מוכן, והילדים שעדיין עייפים, נרדמים מהר מאוד ברכב לפעמים גם לכמה שעות. התחלת טיול כזו מאפשרת קודם כל להתקדם ליעד, ומי שיש לו ילדים ונסע איתם בעבר יודע עד כמה התקדמות כזו יכולה להיות איטית כי כל רגע יש עניין אחר, רוצים לאכול, לשתות, שירותים וכו'.

חשוב  לזכור גם שיציאה בשעה מוקדמת מאפשרת במקרים רבים לברוח מהפקקים! ומי כמונו הישראלים יודע עד כמה זה יכול להיות קריטי לעבור את הפקקים רגע לפני שהם נוצרים. לא תמיד זה אפשרי וצריך לקחת בחשבון שבמקרים רבים ההורים עייפים מהאריזות של הערב שלפני ובטיחות בנהיגה כידוע, צריכה להיות לפני הכול.

דואגים לפתרונות מיידיים

ילדים הם לא מבוגרים, את זה צריך לזכור. לא ממש מעניין אותם שבעוד כמה קילומטרים אתם מתכננים לעשות עצירה, ואם הם רוצים משהו עכשיו, אם הם לא יקבלו אותו זה יהפוך להיות מנגינת הרקע שלכם ברכב ובצעקות כל הנסיעה.

אם הילד יהיה רעב, הוא לא יחכה בסבלנות. אם לא תדאגו לו לחטיפים לדרך כדי להרגיע אותו עד לתחנה הבאה או עד לזמן בו אתם רוצים לאכול, לא יהיה לכם נעים במיוחד. ככה גם עם כל מה שנוגע לצרכים. אם הילד יצטרך להקיא, הוא לא יוכל לחכות (במקרה הזה גם מבוגרים) ולכן כמות לא מבוטלת של שקיות איכותיות וחזקות ובעיקר בלי חורים, הן חובה ברכב שלכם כדי להגיב מהר.

תביאו גם מגוון רחב של צעצועים כדי שיהיה להם מה לשחק וגם כדי שיהיה להם כמה שיותר אופציות. לא פחות חשוב, כשאתם מטיילים עם הילדים, תביאו איתכם אקסטרה זמן. זה אומר שאם אתם אמורים להיות באטרקציה כלשהיא בשעה כלשהיא, תעשו את חישובי הזמן עם תוספת של מספיק זמן להפתעות והתקלות.

 משקיעים ברשימה

תראו, זה נכון שהיום כמעט לכל יעד שנרצה לנסוע, תהיה לנו ציוויליזציה סביבו. יהיו חנויות צעצועים וחנויות מזון, ותמיד אפשר לעצור ולקנות ואם לא התרחקנו מהבית יותר מידי, אפשר גם לחזור ולקחת משהו אם שכחנו אותו.

אבל כל עצירה כזו עם הילדים היא פי כמה מעצירה של מבוגרים. אסור להגיע למצב הזה וצריך לבוא לטיול כזה כמה שיותר מוכנים ולא רק לחשוב על נוחות הנסיעה עצמה של הילד, על napup ועל הבטיחות שלו אלא על כל הצרכים שלו מסביב.

אל תחכו לרגע האחרון עם רשימה ובטח אל תארזו בלי רשימה מוכנה. כבר כמה ימים לפני הטיול תפתחו רשימה בנייד אליה תוסיפו בכל פעם פרט שיצוץ לכם בראש. אתם יכולים למצוא גם רשימות כאלו ברשת, רשימות שבטוח יסייעו לכם. רשימה כזו תכלול אוכל, צעצועים, טיטולים, מים, ספרים, שמיכות וכל מה שאתם צריכים שנוגע לילדים שלכם כדי להקטין את הסיכויים שתשכחו משהו למינימום וכדי שתהיה להם תעסוקה במהלך כל הדרך. כשתיסעו ושפתאום יצוצו כל מיני בעיות ויהיו לכם פתרונות בשבילם, אתם תבינו את החשיבות של רשימה איכותית.

הכנה מוקדמת נכונה מובילה לטיול מהנה.

טיול עם ילדים הוא אתגר בטח אם הוא משלב בתוכו נסיעות ארוכות. כל מה שצריך זה לעשות הכנה נכונה ולחשוב על הדברים מוקדם מספיק כדי להקטין למינימום את הסיכויים לבעיות וכדי שלילדים יהיו עיסוקים ובעיקר שיהיה להם נוח ובטיחותי לכל אורך הדרך.

 

NapUp

ככל שחולפות השנים, תחומים רבים בחיינו הולכים ומתפתחים, וטכנולוגיות חדשות נכנסות אל השוק. גם בעולם הרכבים אפשר לראות מגמה של התפתחות, עם שפע של מערכות מתקדמות וחידושים משני חיים. חלק מהמערכות הומצאו על מנת לשפר את הנוחות, אחרות נועדו על מנת לשדרג את ביצועי הרכב ומערכות מסוימות עוצבו על מנת לשפר את הבטיחות.

החל ב- NapUp, פטנט בינלאומי חיוני שמונע מראש הילדים להישמט בזמן שהם ישנים, ועד מערכות בלימה אוטומטיות או מניעת סטייה מהנתיב, אם שאלתם את עצמכם אילו מערכות בטיחות קיימות ברכבים וכיצד הן מגנות עלינו בעת מקרי חירום, ריכזנו לכם את כל המערכות שכדאי להכיר.

כסאות בטיחות

הרחק בשנות ה- 80 הם עדיין לא כל כך שימושיים, אך כיום, אף רכב המסיע ילדים לא יראה בלעדיהם. מושבי בטיחות, בוסטרים וסלקלים, כל אלו על דגמיהם השונים, מקטינים את הסיכון להיפגע בתאונת דרכים.

ככל שהטכנולוגיה מתקדמת, כך יוצאים אל השוק סוגים ודגמים מתקדמים יותר של כסאות בטיחות, אולם הבסיסיים יהיו סלקל, מושב בטיחות, מושב בטיחות משולב המאפשר לנסוע עם ונגד כיוון הנסיעה בהתאם לשלב ההתפתחות, ובוסטר עם או בלי משענת ורצועות פנימיות. 

NapUp

NapUp הוא פטנט רשום ופתרון אופטימלי ובטיחותי לילדים שנוטים להירדם במהלך הנסיעה. מכירים את התופעה של ילד שנרדם בנסיעה והראש הקטן נוטה קדימה ולצדדים? אז, לא עוד, NapUp פותח כדי למנוע מהראש להישמט בזמן שהילדים נרדמים.

האביזר הזה פשוט להתקנה, עומד בכל תקנים הבטיחות הבינלאומיים המחמירים ביותר, עבר את מבחני הריסוק הנדרשים ופותר את אחת הבעיות המטרידות עבור הורים רבים ברחבי העולם. כאשר ההורים אינם צריכים לסדר את ראש הפעוט במהלך הנהיגה, הם הרבה יותר רגועים, מה שתורם לבטיחות הכללית במידה משמעותית.

כריות אוויר

כריות אוויר הן מוצר MUST בכל רכב חדש. עם זאת לדגמים שונים יש מספר שונה של כריות אוויר, אשר מותקנות בנקודות שונות בתוך הרכב ומטרתן להגן על הנוסעים במידה והרכב נקלע לתאונה.

התקנת כריות אוויר היא חובה בכל כלי רכב חדש, וישנם רכבים שמצוידים בשש כריות אוויר וחלקם מתגאים אף בכמות גדולה יותר. כריות האוויר מעניקות הגנה בזמן תאונה על ידי כך שמתנפחות ומונעות מהנוסעים לבוא במגע עם משטחים קשיחים של הרכב.

משענות ראש

משענות ראש משדרגות את הנוחות, אך גם מספקות מענה בטיחותי חשוב. הן מציעות יותר תמיכה לראש ולצוואר של הנוסעים ברכב בזמן תאונה, וגם שומרות שהראש לא יוטח לאחור במקרה של התנגשות חזקה.

משענות הראש ניתנות לכוונון ובזמן שמכוונים אותן יש לוודא שהכרית של המשענת, שתפקידה להגן על הראש, אכן ממוקמת ממול לעצם העורף של הנוסע במושב.

חגורות בטיחות

חגורות הבטיחות מציעות את ההגנה הבסיסית ביותר, והן אחת ממערכות הבטיחות הראשוניות בכלי רכב.  במידה והייתם מעורבים בתאונת דרכים, חגורת הבטיחות תמנע היטלטלות ותזוזה ברכב, כך שגופכם יישאר מוגן ולא יוטח ויפגע בעצמים שונים.

מערכת ABS

מערכת ABS כוללת מנגנון שאחראי על מניעת נעילת גלגלי הרכב במהלך בלימה חזקה. במידה והגלגלים אכן ינעלו, הרכב עשוי להחליק וכתוצאה מכך הנהג יאבד את השליטה על מערכת ההיגוי. מערכת הABS נותנת מענה על ידי יצירת סדרה של בלימות קצרות ורציפות.

באמצעות מערכת ABS ניתן למנוע את הסיכונים האפשריים כתוצאה מנעילת הגלגלים, ולכן כיום החוק מחייב כל רכב חדש לכלול מערכת כזאת.

מערכת בלימה אוטונומית

מערכת זו מבצעת בלימת חירום כאשר מזהה חשש לתאונה. מערכת זו נמצאת ברכבים מדגמים חדשים יחסית, כאשר תוך כדי השנים התפתחה והפכה להרבה יותר יעילה.

מחקרים של חברות ביטוח בארצות הברית מצביעים על קשר בין שימוש במערכות בלימה חדשניות אלו לבין הקטנת המעורבות בתאונות דרכים. היעילות של מערכות אלו מצילת חיים, כך למשל במידה שילד מתפרץ לכביש המערכת פועלת באופן אוטומטי ועצמאי, ללא המתנה לתגובת הנהג, וכך מקטינה את הסיכוי לפגיעה במידה משמעותית.

מערכות למניעת שכחת ילדים ברכב

שכחת ילדים ברכב זו בעיה שלצערנו אנו שומעים עליה באופן תדיר ובמיוחד בימי הקיץ.  זו בדיוק הסיבה שהומצאו מערכות שונות אשר מטרתן היא למנוע שכחת ילדים. כיום גם ישנה תקנה המחייבת הורים לילדים עד גיל 4 ורכבי הסעות, להתקין ברכב מערכת חכמה למניעת שכחה.

ישנם סוגים שונים של מערכות, כאשר לפי התקנה המערכת צריכה לפעול באופן אוטומטי, לזהות נוכחות של ילד במושב, להתריע באמצעות אזעקה והודעות לנייד ולא לפגוע במערכות בטיחות אחרות שמשולבות ברכב.

מערכת למניעת סטייה מנתיב

סוג נוסף של מערכת בטיחות, אשר מזהה את גבולותיהם של נתיבים וסימוני כבישים ומתריעה לנהג במקרה שהרכב יורד לשוליים או סוטה מהנתיב.

ישנן מערכות מיושנות יותר אשר מתריעות על ידי צלילים, רטט ונורות חיווי, וישנן מערכות יותר מתקדמות אשר מתקנות את ההגנה באופן אוטומטי ומחזירות אותו למרכז הנתיב, מבלי לחכות לתגובת הנהג. מערכת זאת שומרת על בטיחות במקרה של הירדמות או חוסר ריכוז בעת נהיגה, ובאופן כללי בכוחה למנוע תאונה.

מצלמת רברס

מצלמה זו מספקת גיבוי כאשר נוסעים לאחור והיא מגדילה את טווח הראייה וכך מונעת טעויות אנוש. המצלמה מאוד יעילה כאשר נוסעים ברברס או יוצאים במקום חניה, אך היא בהחלט תורמת הרבה מעבר לכך, ומסייעת לאתר הולכי רגל או גורמים אחרים שנמצאים מאחורי הרכב ונמצאים מחוץ לטווח הראייה.

ישנן גרסאות מתקדמות יותר ופחות של מצלמות רוורס, כאשר גרסאות מתקדמות יותר יכולות לספק תמונה ויזואלית של נתיב הרכב כאשר מנווטים אל מקום חניה.

 

בוסטר

אם אתם מוצאים את עצמכם מקלידים במרץ את הביטוי – "בוסטר לילד מאיזה גיל" רק כדי לדעת מאיזה גיל צריך בוסטר לרכב, או על מנת להבין טוב יותר מה בעצם ההבדלים בין סוגי הבוסטרים הקיימים, ומה עליכם לדעת לפני שאתם רוכשים בוסטר, אנו ממליצים לכם לקרוא את הפרטים הבאים, שיעשו לכם קצת סדר בדברים.

קודם כל, מהו בוסטר לרכב?

בוסטר הוא למעשה מושב הגבהה לרכב, אשר ישמש את ילדיכם כשהם יגיעו למשקל 18 ק"ג, ועד לגובה 1.45. לאחר מכן, כבר הם יוכלו להיחגר באמצעות מערכת החגורות המובנית של הרכב. מכיוון שזהו מושב הבטיחות שעתיד לשמש את הילדים לפרק הזמן הארוך ביותר בהשוואה לכסאות הבטיחות האחרים, חשוב מאוד להקדיש מחשבה לבחירתו ולוודא שהדגם שבוחרים אכן נוח ותואם לילד, לשלב התפתחותו ולצרכיו.

מכיוון שהבוסטר הוא מוצר יומיומי ושימושי אשר משפיע על הבטיחות של הילדים בעת הנסיעה ברכב, שאלות כמו "כסא בטיחות בוסטר מאיזה גיל" הן הכרחיות, כמו גם שאלות חשובות אחרות, שיעזרו לכם להבין מתי הגיע הזמן לעבור לבוסטר, וכיצד להפוך את השימוש בו לבטוח הרבה יותר.

אז מה החוק אומר?

כדי לענות על השאלה כסא בוסטר מאיזה גיל, יש לבדוק את החוק בישראל, אשר על פיו יישק דבר. לפי החוק, ילדים חייבים לשבת בכסא בטיחות עד גיל 3 לפחות ובבוסטר לפחות עד גיל 8. עם זאת לפי ההמלצות של ארגון בטרם, יש להשתמש במושב בטיחות הכולל רצועות פנימיות עבור ילדים שמשקלם עד 18 ק"ג, כאשר מומלץ להשאיר ילדים בבוסטר עד שהם מגיעים לגובה 1.45.

הסיבה לכך שישנו פער בין החוק לבין ההנחיות של ארגון בטרם היא שהחוק פועל לספק לילדים את ההגנה הבסיסית ביותר בעבור הנסיעה ברכב, בעוד שארגון בטרם שואף להרחיב את ההנחיות המינימליות, כדי להציע לילדי ולהורים מקסימום בטיחות. הוא עושה זאת, תוך שמתבסס על המלצות של ארגוני בטיחות בעולם ומחקרים שונים שנערכו בתחום.

עד מתי מומלץ להשתמש בבוסטר?

כאשר רוכשים כסא בוסטר לרכב מאיזה גיל אפשר להתחיל זו שאלה חשובה, אך לא פחות חשוב להבין עד מתי מומלץ שילדים ישתמשו בבוסטר. אז לפי ההנחיה של ארגון בטרם, ילדים צריכים להשתמש בבוסטר עד שהם מגיעים לגובה 1.45, מה שאומר, בסביבות גיל 11 בערך.

הבוסטר למעשה, מסייע להתאים את חגורת הרכב לגובהם של ילדים ואם הם נחגרים עם חגורת הבטיחות המובנית ללא מושב הגבהה מתאים, רצועת האגן תעלה לכיוון הבטן ורצועת החזה תהיה ממוקמת על הצוואר. כתוצאה מכך החגורה לא תספק להם את ההגנה הנחוצה, מה גם שבמקרה של תאונה, היא עשויה לפגוע בצורה חמורה בעמוד השדרה ובאיברים פנימיים.

מאיזה גיל בוסטר לילדים – איך יודעים?

רוב המומחים טוענים כי כדאי לחכות עד כמה שניתן עם המעבר לבוסטר, ואם אפשר להמתין עד לגיל 4 שנים, עדיף. הסיבה לכך היא שכסא בטיחות מעוגן לחמש נקודות אחיזה בעוד שבוסטר רק לשלוש נקודות.

כדי להחליט אם הגיע הזמן לעבור לבוסטר, עליכם לענות על השאלות הבאות. במידה וכל התשובות חיוביות, כנראה שהגיע הזמן הנכון.

גיל הילד – האם גילו עולה על 3 שנים?

משקל הילד – האם משקלו מעל 15 ק"ג?

יציבה – האם הילד שלכם יכול לשבת זקוף במהלך כל הנסיעה?

חגורת הבטיחות של הרכב – האם יש ברכב חגורת בטן וחזה במקום המיועד לבוסטר?

זכרו שארגון בטרם ממליץ לעבור לבוסטר רק לאחר שמגיעים למשקל 18 ק"ג וגובה 1.45 ושהכתפיים גבוהות מהחריצים העליונים של חגורות הבטיחות הפנימיות של המושב.

וכסא בטיחות מאיזה גיל?

שאלה נוספת ולא פחות פופולרית היא מאיזה גיל צריך כסא בטיחות. סלקלים משמשים מגיל לידה, ועד גיל שנה בערך או יותר, בהתאם לגובה התינוק. כאשר ארגון בטרם ממליץ להושיב את התינוקות נגד כיוון הנסיעה ככל האפשר ועד גיל שנתיים לכל הפחות.

כאשר ראשו של התינוק מגיע לנקודה הגבוהה ביותר של הסלקל, או במידה והתינוק מסוגל להחזיק את ראשו בצורה יציבה ובאופן עצמאי, הוא יכול לעבור לכסא בטיחות.

אם בחרתם שלא להשתמש בסלקל, אלא לקנות כסא בטיחות משולב שניתן להתקין עם ונגד כיוון הנסיעה, תוכלו להשתמש בו מגיל לידה, אולם שווה לקרוא את הנחיות היצרן ולבדוק לאיזה טווח גילאים הכסא מתאים. במקרה הזה מומלץ לבחור בכסא בטיחות שגדל עם הילד.

כיצד מתקינים בוסטר לרכב?

בוסטר ישמש את ילדיכם לתקופה ארוכה ולכן עליו להיות איכותי ונוח, ויותר מכך, קל לשימוש. כאשר משתמשים בבוסטרים שאינם כוללים רצועות פנימיות מובנות יש לחגור את הילדים עם חגורות הבטיחות של הרכב. את הבוסטר מצמידים למושב הרכב ומעבירים את חגורת הבטיחות במקום הייעודי, תוך ששמים לב שהיא ממוקמת על הברכיים והחזה בצורה נכונה. 

כיום ישנם בוסטרים שמותקנים באמצעות מערכת איזופיקס. מערכת זו עוזרת לוודא שמבצעים את ההתקנה נכון, והיא הופכת את הכסא ליציב יותר לאחר ההתקנה ואף בזמן שהוא לא נמצא בשימוש. מבין כל כיסאות הבטיחות בוסטרים נחשבים לקלים ולנוחים ביותר, שכן ניתן להעביר אותם ולהתקין מרכב לרכב בקלות.

ולבסוף, אפשר גם לרכוש כסא בטיחות אחד אשר כולל את כל המצבים מסלקל, דרך כסא בטיחות ובוסטר גב ועד בוסטר רגיל, כאשר המעברים בין מצב למצב מתבצעים בהתאם להנחיות היצרן ומגבלות הגובה, הגיל והמשקל של הדגם.

 

כסא בטיחות

לנסיעה ברכב עם ילדים יש המון יתרונות, וזו דרך ליצור זיכרונות משפחתיים משותפים ומיוחדים. יחד עם זאת, הנסיעה בכביש גם טומנת בחובה סיכון, ותאונות דרכים הן אחד הגורמים העיקריים בישראל לתמותת ילדים. לכן שימוש בכסא בטיחות התואם למשקלם ולגילם של הילדים, יכול להגן עליהם במקרה של מעורבות בתאונה ולמנוע פגיעה חמורה.

בין אם אתם יוצאים לנסיעה ארוכה ובין אם לנסיעה קצרה, חשוב לחגור את הילדים במושב בטיחות מתאים, ולשמור על כל הנחיות הבטיחות. כדי להקל עליכם, ולהפוך את התהליך לכמה שיותר פשוט, החוק מגדיר תקנות שיגנו על ילדיכם בעת הנסיעה ברכב, כאשר ארגון הבטיחות בטרם, מרחיב כדי לספק לילדים הגנה מקסימלית ומיטבית ולשמור עליהם כמה שיותר בטוחים.

אם שאלתם את עצמכם עד איזה גיל צריך כיסא בטיחות, ומתי אפשר לעבור לחגורות הבטיחות של הרכב, לפניכם כל הפרטים החשובים.

מלידה ועד גיל שנתיים

יש לקנות כסא בטיחות לרכב לפי גיל, מה שאומר שעליכם לבדוק שהכסא אכן מתאים לגיל הילד, לגובהו ומשקלו ולשלב ההתפתחות בו נמצא. על פי כל ההמלצות יש להושיב תינוקות קטנים נגד כיוון הנסיעה מגיל לידה ועד גיל שנתיים לפחות, במושב בטיחות המתאים לגיל הילד, לשלב התפתחותו ולממדיו. עם זאת על פי החוק, התינוק מחויב לשבת נגד כיוון התנועה עד גיל שנה בלבד.

הישיבה נגד כיוון הנסיעה, מונעת פגיעה בחוליות הצוואר בעת תאונה, שכן אצל תינוקות רכים חוליות אלו עדיין אינן מפותחות מספיק, כך במקרה של תאונה, הגב הוא זה שיספוג את עוצמת המכה, ולא הראש.

גיל שנתיים ועד גיל חמש

מגיל שנתיים ילדים יכולים לשבת עם כיוון הנסיעה, במושב בטיחות מתאים כשהם חגורים בחגורות מובנות של מושב הבטיחות. ועד איזה גיל צריך כיסא בטיחות? החוק מחייב להשתמש במושב הבטיחות עד גיל 3. אך על פי הנחיות הבטיחות המורחבות יש להשתמש בכסא בטיחות עד משקל 18 ק"ג או בהתאם למגבלות השימוש של כסא הבטיחות.

ישנם מושבי בטיחות שונים המתאימים מגיל שנתיים ואפילו שנה, ועד משקל 18 ק"ג, והם כוללים בתוכם כמה שלבים, כאשר הבחירה במושב המתאים מתבצעת בהתאם לשיקולים של צרכים אישיים, כמו גם לשיקולי תקציב. אחד מכיסאות הבטיחות הפופולריים ביותר כיום הוא כסא בטיחות משולב, אותו ניתן לעגון עם ונגד כיוון הנסיעה, כך שהוא מתאים מגיל לידה ועד המעבר לבוסטר, כאשר ישנם כסאות משולבים שכוללים גם בוסטר.

כאשר בוחרים במושב משולב יש לשים לב לכך שישנה הגבלת גובה ומשקל עבור כל מצב, כמו גם הנחיות עגינה שונות.

גיל חמש עד עשר

וכסא בטיחות עד איזה גיל? על פי החוק, עד גיל 3, אולם ההמלצה הרווחת היא לחכות עד גיל 4 לכל הפחות לפני המעבר לבוסטר. כמו כן על פי ההמלצות של ארגון בטרם יש להשתמש בבוסטר גב עם רצועות פנימיות עד שהילד יגיע למשקל של 18 ק"ג.

בכל הנוגע לבוסטר, מומלץ להשתמש בו עד שהילד יגיע לגובה 1.45, ורק בשלב הזה לעבור לחגורת  הרכב, שאז יתאימו לגופו בצורה טובה יותר ויגנו עליו כראוי. לטווח הגילאים הנ"ל ישנם סוגים שונים של מושבים שיכולים להתאים, לרבות בוסטר גב, בוסטר משולב שניתן לנתק ממנו את המשענת, ובוסטר כמושב מגביה ללא משענת.

מושב בטיחות עד איזה גיל?

בסביבות גילאי 10-11, וכאשר הילד הגיע לגובה 1.45, חגורות הבטיחות של הרכב כבר יתאימו לו ואפשר להיפרד ממושב הבטיחות שליווה אתכם כל השנים. עם זאת, מומלץ שלא לעשות זאת באופן אוטומטי, אלא לבדוק שחגורת הבטיחות אכן מונחת היטב על הגוף.

כך תדעו שחגורת הבטיחות מונחת בצורה בטוחה – רצועת הכתף אינה צריכה להיות צמודה לצוואר אלא מונחת באמצע השכמה, תוך שעוברת במרכז החזה. רצועת האגן אינה צריכה לעלות לכיוון הבטן אלא להתמקם על עצמות אגן הירכיים. חשוב לציין שאם החגורה אינה מונחת היטב, קיים סיכון גדול לפגיעה באיברים פנימיים במידה ותקלעו לתאונה, לכן מומלץ להמתין עוד קצת ולא להקדים להיפרד מהבוסטר.

מלבד גובה הילד, המעבר מישיבה על בוסטר לחגורות הבטיחות של הרכב צריך להתרחש רק כאשר התנאים הבאים מתקיימים:

חלקה התחתון של חגורת הבטיחות ממוקם על אגן הירכיים.

חלקה העליון של חגורת הבטיחות עובר דרך מרכז בית החזה.

גבו של הילד צמוד לגב מושב הרכב במהלך הישיבה.

הברכיים נמצאות בזווית של 90 מעלות לכיוון רצפת הרכב.

הילד לא מחליק מהמושב בעת הנסיעה ויושב בנוחות.

משענת הראש מותאמת לגובהו של הילד.

אז לסיכום - עד איזה גיל צריך כסא בטיחות?

תלוי בגובה הילד ובאופן שבו חגורות הבטיחות של הרכב מתאימות לו. לרוב המעבר לחגורת הבטיחות של הרכב יתבצע סביב גיל 10-11, אולם אם מדובר בילדים שממדי גופם קטנים יותר, כדאי להמתין, כדי להבטיח שהסיעה תהיה כמה שיותר בטוחה ושהם יהיו כמה שיותר מוגנים.

גם כאשר נפרדים מהבוסטר וממושב הבטיחות באופן כללי, זכרו שאין להושיב ילדים מתחת לגיל 13 מול כרית אוויר פעילה. מומלץ ורצוי להושיב ילדים עד גיל 13 לכל הפחות במושב האחורי של הרכב כאשר הם חגורים, ויש לשים לב שהחגורה מונחת עליהם בצורה בטוחה, מה שאומר שאין לאפשר להם להעביר את חגורת הכתף מתחת לבית השחי או מאחורי הגב.

תומך ראש לכסא בטיחות

אם אי פעם נסעתם עם ילדים והם נמנמו במושב האחורי כשהם חגורים בכסא הבטיחות, אתם וודאי מכירים את התופעה, כמו גם את החשש שנלווה לה: הראש שנשמט לצדדים. אולם בעוד שהתגובה של רוב האנשים היא פשוט להחזיר את הראש למקום ולהמשיך בנסיעה, עם מעקב אינסופי וציפייה לפעם הבאה שיפול, יש אדם אחד שהחליט לעשות מעשה, חשב על רעיון, גילה שיש לו ביד משהו טוב, ופיתח פטנט שגורם להורים רבים לנשום לרווחה והופך את הנסיעה להרבה יותר בטוחה.

הכירו את בן כהן-גזית שמלבד המצאתו המעולה, סיפורו מעורר השראה ושיעור לחיים.

כשרעיון חדש מגיח לאוויר העולם

הסיפור של Napup התחיל בנסיעה משפחתית רגילה ושגרתית. כסא הבטיחות של הילדה היה חגור למושב ומעוגן בצורה מושלמת, ובכל זאת, לא הצליח לתת מענה לבעיית הנמנום שכל ההורים מכירים: הראש הנשמט ובעקבותיו כל הפלג העליון וכך הילד "מתקפל" לשניים.

מדוע הראש הנשמט הוא בעיה?

הראש הנשמט במהלך נמנום בנסיעה בעייתי מכל מיני סיבות. במהלך נסיעה פשוטה הילדים עשויים להתעורר עם צוואר תפוס, הם יכולים לקבל מכה מהחלקים הקשיחים של הרכב, החלון או כסא הבטיחות, ובמקרה של תאונה, קיימת אפילו סכנה ממשית של הגוף הקטן שנחבט בעוצמה.

הורים רבים מאוד מוטרדים מהתופעה ומנסים לאלתר עם פתרונות מיוחדים כמו למשל לשים מגבת סביב הראש, או אפילו לתמוך בו פיזית, אבל אף פתרון אינו מספק ומציע מענה אמיתי לבעיה. אבל באותה הנסיעה, משהו שונה קרה, כמו רעם ביום בהיר, לפתע הבזיק בראשו של בן כהןגזית רעיון מושלם שנותן מענה לצורך של הורים רבים - לפתח תומך ראש לכסא בטיחות שיהיה קל לשימוש להתקנה ולתפעול, וגם לא יפגע בבטיחות בשום צורה.

מרעיון למציאות

כמובן שרק רעיון אף פעם אינו מספיק, והשלב הבא היה אכן ללמוד את הנושא ולראות האם כבר קיים פיתרון לבעיה. כאשר עשה שיעורי בית גילה, שאין מחקרים אשר בוחנים את תופעת "הראש הנשמט" או מציעים פיתרון ואז הבין שעלה על משהו חדש.

תוך זמן שיא של חמישה שבועות, בן כהן-גזית פעל במרץ על מנת לפתח אב טיפוס, ולאחר שהיה לו מוצר ביד, שם פעמיו לתערוכת מוצרי הילדים הגדולה בעולם:  Kind+Jugendכדי לבדוק את תגובת השוק, אך לא לפני שפנה להגן על המוצר באמצעות רישום פטנט. כאשר עלה למטוס בדרך לתערוכה גילה שהבקשה שלו לפטנט נתקבלה ממש בדקה התשעים.

ואכן, כל החברות הגדולות והמובילות בתעשייה שנחשפו אל המוצר בתערוכה התלהבו מהרעיון, אך כדי לצאת לדרך, דרשו שהתומך ראש לכסא בטיחות יעבור מבחני ריסוק.

 

עולים על הדרך להצלחה תוך 9 חודשים בלבד

לאחר שראה שהחברות המובילות בתעשיית מוצרי הילדים מתפעלות מהמוצר, בן כהן גזית לא בזבז זמן יקר, ומיד שלח את המוצר למבחני ריסוק של המעבדות המובילות. תוך 9 חודשים בלבד, כבר היו בידיו התוצאות: במבחני ריסוק נצפה צמצום הפגיעה בראש ובצוואר ומאז המוצר עבר עוד 120 מבחני ריסוק שהראו בצורה מובהקת ירידה של כ- 15% בהגנה על ילדים בתאונות חזיתיות ואחוריות ושל כ- 31% בתאונות צד, מדובר בתוצאות פנומנליות לכל הדעות.

משם הכל התחיל להתקדם בקצב מסחרר.

לאחר שלקח הלוואה מהבנק והשיג הסכם ייצור עם מפעל בסין – הייתה לו מכולה שלמה של המוצר, אז כבר היה לו גם שם (NapUp), אריזות ולוגו אך הוא לא ידע למי ישווק את מרכולתו. אולם באוקטובר 2015 הוא נבחר להציג את המוצר בתערוכת ABC במתחם היזמים החדשים בארה"ב וחודש לאחר מכן השיק את המוצר בארץ ומשם הדרך להצלחה נסללה והמוצר הפך למבוקש בשוק.

מהמגרש הביתי לשאר העולם

תומך ראש לכסא בטיחות NapUp התחיל את דרכו בישראל, כאשר לכל אורך הדרך בן כהן גזית דואג ללמוד את המוצר, כמו גם את דינמיקת המכירות, ועל הדרך מפיק לקחים ומבצע התאמות נדרשות, לרבות שינויים שאפשרו את התאמת המוצר לכל סוגי הכיסאות ללא יוצא מן הכלל.

כדי למנוע את פוטנציאל העתקת המוצר, הוא פעל להרחבת הגנת הפטנט על ההמצאה גם במדינות נוספות ברחבי העולם, כאשר נלחם בחקיינים ללא הרף, ככל שהמוצר הופך ליותר ויותר מבוקש.

תומך ראש לכסא בטיחות השתתף בתחרות מוצר השנה בתערוכת Kind+Jugend בה הוצג לראשונה לעולם, והגיע לרביעיית הגמר ועם הזמן פותחו גם מוצרים נוספים על אותו הקונספט שמיועדים לקהל יעד שונה. כך למשל כיום כבר ניתן להשיג תומך ראש למבוגרים אשר מתחבר למושב הרכב, כמו גם תומך ראש המתחבר למושב המטוס וכולל כיסוי עיניים ואוזניות מובנות.

מוצר נוסף ולא פחות חדשני מיועד לאוכלוסיית בעלי הצרכים המיוחדים והגיל השלישי, המרותקים לכסא גלגלים ומספק תמיכה ראויה לחלקו העליון של הגוף, רעיון שנולד מתוך הרצון לעזור לאביו, שהעביר את רוב ימיו על כסא הגלגלים.

בן כהן-גזית ללא ספק לוקח מצוקות אישיות וצרכים אמיתיים ויוצר המצאות חדשניות שכל מטרתן לספק פתרון איכותי, קל לתפעול ושימוש, אשר אינו מפריע לשגרת החיים או פוגע בבטיחות. בכך הוא לא רק משנה את השוק ואת חייהם של אנשים, אלא גם נותן לכולנו שיעור גדול ביזמות ונחישות.

 

תומך ראש לכסא בטיחות

בשנים האחרונות אנו שומעים יותר ויותר על מקרים של שכחת ילדים ברכב, תופעה בלתי נתפסת ואחד ממקרי התמותה המזעזעים ביותר שיש. ולמרות שרוב האנשים נחרדים נוכח המחשבה על האפשרות שהורה ישכח ברכב את היקר לו מכל, מקרים אלו חוזרים על עצמם שוב ושוב, עד כדי כך שהייתה החלטת כנסת , שלא הגיעה לכדי יישום חוקי, לחייב על פי חוק הורים לילדים עד גיל 4 להתקין ברכב מערכת שתסייע למנוע שכחת ילדים .

בין אם אתם בוחרים מרצונכם מערכת שתמנע את הסיכוי שמקרה כזה יקרה לכם, ובין אם אתם מחויבים על פי חוק כי יש לכם ילדים עד גיל 4, לפניכם כמה דברים שצריך לדעת לפני התקנת מערכת למניעת שכחת ילדים ברכב.

מהי מערכת למניעת שכחת ילדים ברכב?

מערכות למניעת שכחת ילדים נולדו מתוך צורך. לאחר מקרים חוזרים ונשנים של שכחת ילדים, חברות רבות החליטו להרים את הכפפה וליצור מערכות חכמות הכוללות חיישנים שיזהו שהילד נותר מאחור, יפעילו אזעקה וישלחו התרעות לטלפונים הסלולריים הרשומים במערכת. כאשר המערכת אינה זוכה לתגובה של אחד ההורים, היא תשלח התרעה לכוחות הביטחון.

למעשה יש המון מערכות ופטנטים מתקדמים לבטיחות ונוחות הילדים ברכב שנולדו מתוך צורך ובהיעדר פתרונות יעילים בשוק כמו למשל תומך ראש לכסא בטיחות אשר הומצא על ידי אב ויזם, במטרה למנוע את תופעת הראש הנשמט כאשר הילדים נרדמים בכסא הבטיחות.

מכיוון שישנן מערכות שונות ומגוונות עבור מטרה זו, חשוב לבחון את ההיצע הקיים בשוק, ואנו נציף את כל מה שעליכם לדעת על מערכת שכזאת.

לשכוח ילדים ברכב, איך זה קורה בכלל?

מומחים טוענים ששכחת ילדים ברכב נגרמת כתוצאה מכשל בזיכרון האנושי. מסתבר שבמוח שלנו יש שתי מערכות זיכרון אשר פועלות במקביל, האחת היא זיכרון מתוך הרגל והשנייה היא זיכרון עתידי. זיכרון מתוך הרגל גורם לנו לפעול כמו על "טייס אוטומטי" כך שאנו עשויים לשכוח דברים חשובים שתכננו לעשות, כי הם לא בשגרת היום הרגילה שלנו, כמו למשל להוריד את הילד בגן או לחלופין להוציא אותו מהרכב.

למרות שרבים מאתנו מזועזעים כשנחשפים לכאלו מקרים, בפועל זה יכול לקרות לכל אחד, כתוצאה מעייפות, היסח הדעת ויציאה מהשגרה והדפוסים הרגילים.

מדוע תינוקות נמצאים יותר בסיכון?

שכחת ילדים ברכב מאוד מסוכנת בישראל מכיוון שזו מדינה חמה, מה שאומר שבימים חמים במיוחד הטמפרטורה ברכב יכולה לנסוק ולהגיע ל- 70 מעלות תוך זמן קצר, למעשה עיקר ההתחממות של הרכב חלה בחצי השעה הראשונה.

מכיוון שתינוקות קטנים מתקשים לווסת טמפרטורות בגוף גם כשהם לא נשכחים ברכב, הם מגיבים מהר יותר ובצורה חריפה יותר לחום קיצוני. כתוצאה ממבנה גופם, גם כאשר אין שרב בחוץ או יום מאוד חם, תינוקות שנשכחים ברכב נמצאים בסיכון רב, ולכן חשוב מאוד לוודא שלא משאירים אף ילד ברכב, גם לא לכמה רגעים, וגם לא עם חלונות פתוחים.

גם אם אתם מתקינים מערכת, פתחו לעצמכם הרגלים נכונים

אז נכון, אם יש לכם ילדים מתחת לגיל 4 תהיו מחויבים להתקין מערכת, אולם גם ילדים בני 4 וחצי או חמש נמצאים בסיכון, שכן לא כל ילד ידע כיצד לפעול על מנת לחלץ את עצמו. לכן כדאי בכל מקרה לפתח לעצמכם הרגלים נכונים ובטוחים יותר, שיכנסו למסגרת הפעולות שאתם מבצעים תחת ה"טייס האוטומטי".

בכל יציאה מהרכב פתחו את הדלתות האחוריות וודאו שאף ילד לא נשאר מאחור. הניחו את התיק, הטלפון שלכם או את הלפטופ במושב האחורי ליד מושב הבטיחות של הילד, תאמו עם בני הזוג שבתום כל נסיעה אתם שולחים להם הודעה או פשוט צרו לעצמכם תזכורת בנייד.

מעבר לכך, שימו לב שהילדים לא ננעלים ברכב בזמן שאתם מתארגנים לקראת הנסיעה או בסיומה, על ידי כך שתקפידו לשמור את המפתחות של הרכב אצלכם בזמן ההתארגנות או שתשאירו את דלת הרכב פתוחה.

באילו קריטריונים מערכת למניעת שכחת ילדים ברכב צריכה לעמוד?

מערכת לשכחת ילדים יש להתקין הן ברכב פרטי המסיע ילדים עד גיל 4 והן ברכב הסעות. במידה והמערכת הותקנה על ידי יצרן הרכב בתהליך ייצור הרכב, היא תירשם ברישיון הרכב. המערכת שבוחרים צריכה לעמוד בדרישת של תקנת התעבורה 83ד ועליה לכלול סימון המעיד שכך הדבר, כאשר הדרישות שבהן עליה לעמוד יהיו:

  • הפעלה אוטומטית – נהגים אינם צריכים להפעיל את המערכת אלא עליה לפעול באופן אוטומטי, ולספק חיווי לנהג לאחר הפעלתה.
  • זיהוי אוטומטי – המערכת צריכה לזהות שהילד נמצא במושב הבטיחות באופן אוטומטי כאשר הנהג אינו בסביבה והרכב כבוי.
  • אזעקה – כאשר המערכת מזהה שהילד נותר במושב הבטיחות, הרכב כבוי והנהג לא בסביבה היא תפעיל אזעקה בתוך הרכב או מחוץ לו.
  • התרעה – במידה והמערכת מבוססת על סוללה ורמת הטעינה נמוכה, תהיה לה אפשרות לשלוח התרעה.
  • התאמה לתקנים – המערכת צריכה להתאים לתקנים של כסאות בטיחות ועליה שלא להשפיע או לפגוע במערכות רכב אחרות.
  • מערכת מאושרת לשימוש – עליכם לבחור רק במערכת שאושרה לשימוש על ידי משרד התחבורה. רשימת המערכות הנ"ל מופיעה באתר של משרד התחבורה.

ולבסוף – המערכת שאתם בוחרים צריכה להתאים לצרכים שלכם ושל המשפחה שלכם. במידה ואתם משתמשים במערכת אשר דורשת חיבור למושב הבטיחות שימו לב שיש לה את כל האישורים הנדרשים ושהיא עומדת בכל התקנים.

 

בוסטר לילד מאיזה גיל

בחורף הימים מתקצרים, שעות החשכה ארוכות יותר, הכבישים רטובים וחלקים ומאוד קר. לכן, נהיגה על הכביש עלולה להיות מסוכנת, ומומלץ להכין את הרכב לחורף ולבדוק אותו במוסך.

מעבר לבדיקת הצמיגים, הבלמים, מערכות ההיגוי, האורות והמגבים שיבטיחו שהרכב שלכם כמה שיותר מוכן, עליכם גם לשים לב שאתם יודעים כיצד לחגור נכון את ילדיכם ברכב, וכך להבטיח שכל נסיעה חורפית גם תהיה כמה שיותר בטוחה.

כיצד לחגור ילדים ברכב בחורף?

בחורף מאוד קר ולכן מבוגרים וילדים כאחד יוצאים מהבית עם בגדים חמים ומעילים. יחד עם זאת, חגירת ילדים עם מעיל במושב הבטיחות עשויה להיות מאוד מסוכנת ואף לפגוע ביעילותם של מושבי הבטיחות השונים.

לכן, בכל נסיעה בחורף, מומלץ להוריד את המעילים ורק אז לחגור. אם שאלתם את עצמכם מדוע, הסיבה לכך היא שחגירת הילדים עם המעיל מובילה לכך שרצועות המושב, , אינן צמודות לגופו של הילד בצורה מספקת. כתוצאה מכך, אם חלילה תהיו מעורבים בתאונת דרכים, הילד לא יזכה להגנה טובה ויש סיכון שהוא יחליק ואף "יעוף" החוצה ממושב הבטיחות שלו.  

מלבד מעילים, גם לא מומלץ לחגור את הילדים עם בגדים מסורבלים, וגם לא עם חרמונית (מעיל לכל הגוף).

תמיד שימו לב שהילדים חגורים היטב במושב הבטיחות

ראשית כל ולפני הכל, על הילדים לשבת במושב בטיחות המתאים להם, הן מבחינת משקל הן מבחינת גובה והן מבחינת גיל, כדי לספק להם את מרב ההגנה. לכן בחרו את מושב הבטיחות המתאים בהתאם לכל הקריטריונים הנדרשים.

תינוקות עד גיל שנה צריכים לשבת במושב בטיחות אשר מותקן כך שפניהם נגד כיוון הנסיעה, בין אם זהו סלקל אשר מיועד לשימוש עד גיל שנה פחות או יותר, ובין אם זה מושב בטיחות שניתן להתקין עם ונגד כיוון הנסיעה וילווה את ילדיכם לזמן רב יותר.

רוב מושבי  הבטיחות מתאימים לשימוש מגיל לידה ועד גיל 5, תלוי במגבלות הכסא, ועליכם לבדוק זאת לפני שאתם רוכשים דגם כזה או אחר, ולקבל מענה בטיחותי התואם לצרכים שלכם.

ובוסטר לילד מאיזה גיל? בוסטר, המוכר גם בשם מושב מגביה, מתאים לילדים מגיל 5 ועד גיל 10, או עד גובה 1.45 מטר.

הסיבה שעליכם להשתמש בבוסטר היא שחגורות הבטיחות של הרכב לא מעוצבות כדי להתאים לילדים מתחת לגיל 10. למעשה, אם ילדים מתחת לגיל 10 לא ישבו בבוסטר, הם עלולים להיפגע בתאונת דרכים ולסבול מפגיעות פנימיות חמורות כתוצאה מהתהדקות חגורת האגן על הבטן הרכה אומפגיעות צוואר כתוצאה מהתהדקות חגורת הכתף על הצואר. הסיבה לכך היא שכאשר הם לא ישובים בבוסטר חגורת האגן ממוקמת על הבטן שלהם וחגורת הכתף ממוקמת על צווארם.

טיפים ליצירת איזון מושלם בין חימום הילדים לבין שמירה על בטיחות

הטיפים הבאים מתאימים לילדים בכל הגילאים ניתן לכסות את הילדים בשמיכה – אם אתם חוששים לחום הגוף בנסיעה חורפית, הסירו את המעיל, חגרו את הילד וכסו אותו בשמיכה מעל הרצועות, תוכלו גם להשתמש במעיל שהסרתם לחימום.

חממו את הרכב – לכל רכב כיום יש חימום. אפשר לחמם את הרכב לפני שיוצאים לנסיעה, כך שלתינוקות לא יהיה קר.

הלבישו את הילדים בשכבות דקות – הקפידו להלביש את הילדים בכמה שכבות דקות ומחממות על פני בגדים מסורבלים. אפשר להלביש להם סוודר מעל או מכנסיים וחולצה תרמית.

אל תשכחו כפפות, גרביים וכובעים מחממים – אלו יעזרו לשמור על חום הילדים אך מבלי לפגוע ביעילות של רצועות מושב הבטיחות או חגורות הרכב.

שימו לב שהחגורות מהודקות מספיק – אל תשכחו ששכבות מרובות ובגדים ארוכים עשויים להקשות על הידוק רצועות הבטיחות, לכן שימו לב שחגורות הרכב או רצועות המושב אכן מהודקות מספיק.

לעולם אל תשתמשו באביזרים לא בטוחים לשימוש – אל תשתמשו בשק שינה או אביזרים אחרים כדי לחמם את התינוק במהלך הנסיעה. לא כל המוצרים בטוחים לשימוש בתוספת למושב הבטיחות, גם אם נמצאים על המדף בחנות. כל פריט שאתם בוחרים להוסיף למושב הבטיחות חייב לעבור מבחני ריסוק ולעמוד בכל התקנים הנדרשים, אחרת הוא עשוי לחבל בבטיחות של המושב ולפגוע במשתמש.

זכרו, חגורות ורצועות הבטיחות מצילות חיים ממש

חגורות הבטיחות של הרכב, כמו גם מושבי הבטיחות, מצילים חיים. במידה ותהיו מעורבים בתאונת דרכים, חגורת הבטיחות ומושב הבטיחות המתאים הם שיוצרים הבדל מהותי בין פציעות קלות לבין פציעות חמורות, כל שכן בין חיים למוות.

מחקרים מעידים על כך ששימוש נכון בחגורות הבטיחות של הרכב ובמושבי הבטיחות מקטין את הסיכוי למוות בתאונות דרכים במידה משמעותית, לכן כאשר הכבישים יותר מסוכנים וחלקים כתוצאה מכך שהם רטובים, ובזמנים בהם מחשיך מוקדם כך שהכביש הופך למרחב יותר מסוכן, יש לשים דגש רב יותר על חגירה נכונה ולוודא שהילדים ישובים במושב הבטיחות בבטחה.

לכן גם אם יש התעקשות, כמו שלעיתים קורה עם ילדים, והקטנטנים לא משתפים פעולה, אל תוותרו – מדובר בבטיחות שלהם. ותמיד ודאו שאתם נותנים דוגמה אישית טובה, שכן גם עבורכם, ועבור ילדיכם הגדולים יותר, חגירת חגורות בטיחות מעל מעיל הרבה פחות בטוחה!

NapUp

כריות אוויר יכולות להציל חיים והן מרכיב חיוני וחשוב בכל רכב. יחד עם זאת, הן עלולות להיות מסוכנות מאוד לילדים ותינוקות קטנים. כריות אוויר נפתחות במהירות גבוהה בהתאם לחומרת תאונת הדרכים, כך שילדים מתחת לגיל 13 נמצאים בסיכון אמיתי מהסיבה הפשוטה – כריות אוויר נועדו להגן על מבוגרים.

אל תושיבו תינוקות קטנים במושב ליד הנהג

לעולם אל תושיבו תינוקות במושב בטיחות המותקן נגד כיוון הנסיעה במושב ליד הנהג כאשר ישנה מולו כרית אוויר פעילה. במידה והכרית תפתח, היא עשויה למחוץ את כסא הבטיחות ולפצע או להרוג את התינוק הקטן, שכן היא נפתחת בעוצמה רבה.

למרות שהסטטיסטיקה מצביעה על כך שכריות אוויר הצילו את חייהם של לא מעט אנשים בעשורים האחרים, ואילולא נפתחו, אנשים אלו היו עלולים למות, מומחים טוענים שעבור תינוקות כריות אוויר עלולות להוות סכנת מוות מיידית לתינוק. כרית אוויר מתנפחת באופן מיידי תוך שניות ספורות בלבד וכתוצאה מכך התינוקות עשויים להיפגע. לכן המושב האחורי הוא המקום הבטוח ביותר עבורם, כשהם חגורים במושב בטיחות מותאם לגילם ויושבים במרכז. בנוסף, אנו ממליצים גם לחבר למושב הבטיחות (כאשר הוא מעוגן לרכב, כך שפני הפעוט/ ילד מופנות לכיוון הנסיעה) NapUp, שזהו תומך ראש לכסא בטיחות ופתרון אופטימלי המונע מהראש של הילדים להשמט בזמן שהם נרדמים במהלך הנסיעה.

ילדים מתחת לגיל 13 לא צריכים לשבת מקדימה

כריות אוויר אינן מסוכנות רק לתינוקות אלא גם לילדים מתחת לגיל 13 שיושבים במושב הקדמי. הסיבה היא, כיוון שילדים צעירים מגיל 13 נוטים לזוז יותר, וכך עלולים להתקרב לכרית האויר, ובמידה שתיפתח להיפגע ממנה. סביר להניח שאם כרית האוויר תפתח, הם יפגעו ממנה בצורה ישירה בזמן שהיא מתנפחת. כריות אוויר מתנפחות תוך הפעלת כוח אדיר, מה שעשוי לגרום לילדים לפציעות חמורות בצוואר, בעמוד השדרה, בעיניים, בחזה, בצלעות, ברקמות הרכות ובכתפיים. כמו כן עוצמתן של הכריות עלולה לגרום לשברים ולנזק לבבי.

אצל תינוקות, הסיכון אף גדל וכרית האוויר עלולה לגרום לפגיעה מוחית חמורה ואפילו למוות. קחו בחשבון שגם במקרה של תאונה שהתרחשה במהירות נמוכה יחסית, כרית האוויר עלולה להיפתח ולפגוע בכסא התינוק, גם אם מותקן נגד כיוון הנסיעה, או בילד שיושב במושב הקדמי.

אז נכון, ניתן לכבות את כרית האוויר, אבל...

בכלי רכב רבים ניתן לכבות את כרית האוויר אם רוצים להושיב במושב הקדמי ילדים. תוכלו להבין כיצד לעשות זאת באמצעות עיון במדריך המשתמש של הרכב שלכם. יחד עם זאת קחו בחשבון שאם אתם עושים זאת, כרית האוויר לא תפעל במידה והרכב נקלע לתאונת דרכים כאשר  ישב במושב הקדמי אדם מבוגר, או לחלופין נער או נערה, הם לא יזכו להגנה שהיא מספקת.

ומה לגבי כריות צד? כיום ברוב המכוניות החדשות יש כריות צד אשר מטרתן היא לשפר את הבטיחות ברכב עבור מבוגרים בתאונות צד. המקום הטוב ביותר עבור ילדים ברכב הוא במרכז המושב האחורי, אולם אם עליכם להושיב אותם ברכב עם כריות צד, סמוך לדלת האחורית, עליכם להתעדכן בהוראות הבטיחות הנוגעות לנושא. מה שכן, כיום ישנם כיסאות בטיחות עם שלדה חזקה יותר, ואקסטרה הגנה עבור פגיעות צד שמומלץ לבחור בהם.

הטיפים הבאים יעזרו לכם לשמור על בטיחות ילדיכם במהלך הנסיעה

  • הושיבו תינוקות קטנים וילדים מתחת לגיל 13 במושב האחורי – זהו המקום הבטוח ביותר עבורם מהיבטים רבים, מה גם ששם תוכלו למזער את הסיכונים של כריות האוויר.
  • שימו לב שכל הילדים מאובטחים – על הילדים לשבת במושבי בטיחות התואמים לגילם, משקלם, גובהם ושלב ההתפתחות שלהם.
  • הושיבו תינוקות ופעוטות נגד כיוון הנסיעה – הקפידו לעשות זאת למשך זמן רב ככל האפשר, לפחות עד גיל שנתיים, או עד שהם מגיעים למשקל ו/או לגובה המקסימלי בהתאם להנחיות יצרן.
  • הושיבו פעוטות וילדים במושב בטיחות הפונה לכיוון הנסיעה – הקפידו להושיב ילדים עם כיוון הנסיעה במושבי הבטיחות המתאימים לגילם ומשקלם עד שיגיעו לגובה ולמשקל המקסימלי כפי שהוגדרו על ידי יצרן הכסא.
  • כאשר ילדים הגיעו לגיל ולמשקל המתאימים הושיבו אותם בבוסטר – יש להשתמש בבוסטר עד שחגורות הבטיחות של הרכב מתאימות כראוי, לרוב זה יקרה בין הגילאים 8 ל- 12 שנים.
  • ילדים ללא בוסטר צריכים להיות חגורים תמיד בחגורת הבטיחות של הרכב – עליהם לחגור את חגורת הבטיחות של הרכב, ויש לשים לב שהיא יושבת עליהם היטב באזור הברכיים, הכתפיים והחזה להגנה מיטבית.
  • עדיף שלא לנטרל את כריות האוויר ברכב – כאשר כריות האוויר כבויות הן אינן מספקות הגנה לילדים גדולים יותר, בני נוער, הורים או מבוגרים אחרים אשר נוסעים במושב ליד הנהג.
  • יש לנטרל את כריות האוויר רק במקרים מיוחדים – כמו למשל אם לילדים שלכם יש צרכים רפואיים מיוחדים, ורופא הילדים ממליץ שתשגיחו עליהם באופן מתמיד במהלך הנסיעה, וכאשר אין אתכם מבוגר נוסף שיכול לשבת אתם מאחורה.

ולבסוף תמיד זכרו, שעל אף שכריות האוויר מספקות הגנה למבוגרים ובני נוער, ילדים ופעוטות כדאי להושיב במושב האחורי כשהם חגורים בכסא בטיחות מתאים, כדי לשמור על בטיחות מרבית!

כסא בטיחות- עד איזה גיל?

אם אתם רוצים לוודא שהילדים שלכם בטוחים באופן מקסימלי בעת הנסיעה ברכב, מומלץ כי תחגרו אותם במושב בטיחות עם הגב לכיוון הנסיעה, כלומר כאשר המושב עצמו מותקן נגד כיוון הנסיעה.

על פי ארגוני הבטיחות בארץ ובעולם, האידיאל הוא לשמור עליהם במנח הזה לזמן רב ככל האפשר, מכיוון שבמקרה של התנגשות, גופם של הילדים יהיה מוגן הרבה יותר, ובעיקר הראש,הצוואר ועמוד השדרה שלהם. אנו ממליצים להושיב ילדים כשפניהם נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים לפחות ולהעביר את הילד למושב כשפניו עם כיוון הנסיעה, כאשר הגיע למשקל ולגובה המירבי שמושב הבטיחות מאפשר.

מדוע זו ההמלצה?

על פי החוק, יש להושיב ילדים במושב בטיחות המותקן נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנה בלבד. אולם ארגוני הבטיחות ממליצים לעשות זאת לפחות עד גיל שנתיים, כאשר הנחיות מחמירות יותר ממליצות עד גיל 3 או 4 לפחות.

ילד שיושב עם כיוון הנסיעה נמצא בסיכון גבוה יותר לסבול מפציעות ראש, צוואר ועמוד שדרה במקרה של תאונה, בהשוואה לילדים שנוסעים בכסא המותקן נגד כיוון הנסיעה. בגילאים אלו העצמות והשרירים עדיין אינם מפותחים מספיק, בנוסף לילדים יש ראש גדול יותר ביחס לגוף, וכתוצאה מכך שרירי הצוואר שלהם אינם מסוגלים לתמוך בראש בצורה טובה במקרה של התנגשות, מה שיגרום לראש ולצוואר שלהם להיזרק לפנים.

לכן, ההמלצה היא לחגור תינוקות, פעוטות וילדים קטנים עם הגב לכיוון הנסיעה, החל מהנסיעה הראשונה שלהם הביתה מבית החולים ולמשך זמן רב ככל האפשר, או עד שהם מגיעים למגבלות הגובה והמשקל של יצרן מושב הבטיחות.

אז מושב בטיחות- עד איזה גיל? במושב הבטיחות ניתן לשבת עד גיל 4 או 5  ואף יותר. כל עוד מתאים לילד במשתמש בו מבחינת הגובה והמשקל המקסימליים המצויינים בו. יש בשוק מגוון מושבי בטיחות, המאפשרים חגירה עם רצועות פנימיות עד משקל 29 ק"ג

הסוגים השונים של מושבי בטיחות שמותקנים נגד כיוון הנסיעה

כיום כאשר אתם מבררים על מושבי בטיחות,  המאפשרים לחגור את ילדיכם נגד כיוון הנסיעה, תגלו שעומדות לרשותכם 3 אפשרויות עיקריות והן: סלקל, מושבים עם ונגד כיוון הנסיעה, ומושבי all-in-one (הכל באחד).

סלקל

סלקל מתאים לתינוקות מגיל לידה ועד גיל שנה או עד מגבלות המשקל והגובה של מושב הבטיחות (תלוי דגם). הם קטנים ובעלי ידית נשיאה, כך שניתן להוציא אותם מהרכב במידה והתינוק נרדם ולחבר לעגלה או לשאת אתכם. בחלק מהמקרים, הם מגיעים עם בסיס אשר מותקן ברכב ונשאר שם, כאשר את הסלקל מצמידים אליו או מוציאים ממנו בצורה קלה ופשוטה, ללא הצורך להתקין את המושב בכל פעם שמשתמשים בו.

חשוב לציין, כי השארה של תינוק ישן בסל קל לאורך זמן עלולה לגרום לקשיים נשימתיים, ולכן מומלץ להעבירו למשטח שינה ישר (עגלה, מיטה).

מושבי בטיחות הניתנים להתקנה עם ונגד כיוון הנסיעה

מושבים אלו ניתן להתקין נגד כיוון הנסיעה ובבוא העת "להפוך" אותם ולהתקין עם כיוון הנסיעה, כאשר הילדים מגיעים לגובה ולמשקל המתאימים. בהשוואה לסלקל, סוג זה של מושבי בטיחות יכול לשמש אתכם לזמן רב יותר. מושבים אלו מעט יותר מסורבלים ואינם כוללים ידית נשיאה או בסיס נפרד, כיוון שהם מיועדים להישאר ברכב, אך  יש להם תכונות ופונקציות משלהם. מושבים אלו כוללים רתמת בטיחות בעלת 5 נקודות עיגון: בכתפיים, בירכיים ובין הרגליים.

מושבי all-in-one הכל באחד

מושבים אלו ילוו את ילדיכם לכל אורך שלבי ההתפתחות השונים, מגיל לידה ועד גיל הרבה יותר מאוחר, תלוי בדגם. ניתן להתקין אותם נגד כיוון הנסיעה, עם כיוון הנסיעה וכבוסטר ועל כן הם יכולים לשמש אתכם למשך זמן רב, ולגדול עם ילדיכם. לרוב הם יהיו גדולים יותר בהשוואה לכסאות אחרים, לכן עליכם לבדוק שהם מתאימים לרכבכם, לרבות כשהם מותקנים נגד כיוון הנסיעה.

הם לא מגיעים עם ידית נשיאה, אך יש להם תכונות אחרות ובעיקר הם מתאימים לכל אורך שלבי הגדילה, ולכן יהיו אידיאליים הן לתינוקות, הן לפעוטות והן לילדים בוגרים יותר.

טיפים להתקנת מושבי  בטיחות עם הגב לכיוון הנסיעה

הטיפים הבאים יעזרו לכם לוודא שאתם מתקינים נכון את מושב הבטיחות ברכב שלכם.

  • יש הוראות יצרן, השתמשו בהן – קראו תמיד את הוראות היצרן של הרכב ושל כסא הבטיחות לפני התקנתו.
  • וודאו שהמושב מותקן היטב – וודאו שמושב הבטיחות מותקן היטב ברכב, בין אם אתם משתמשים בבסיס ובין אם בעוגנים של הרכב עצמו.
  • שימו לב שחגורת הבטיחות של הרכב נעולה – אם אתם מתקינים את המושב באמצעות חגורת הבטיחות של הרכב, שימו לב שהיא נעולה היטב, לפי הוראות יצרן המושב.
  • וודאו שחגורות המושב צמודות היטב לגוף התינוק – שימו לב שהחגורות ממוקמות במרכז החזה ושאין מרחב לאצבעות בין הרצועות לבין כתפי הילד.
  • חגרו את המושב במושב האחורי במקרה שיש כרית אוויר פעילה – לעולם אין להתקין מושב בטיחות הפונה נגד כיוון הנסיעה במושב הקדמי של רכב בעל כרית אוויר פעילה. אם הכרית תתנפח, היא עשויה לגרום לפציעה חמורה ואף למוות.
  • וודאו שהמושב יושב בזווית הנכונה, כך שראשו של ילדיכם אינו נוטה קדימה – בדקו את הוראות היצרן ושימו לב שהמושב נמצא בזווית הנכונה ביחס למושב הרכב.

ולסיכום

מטרתם של מושבי בטיחות היא להפוך את הנסיעה לבטוחה יותר. כיום יש לכם מגוון גדול יותר של אפשרויות, אולם ההמלצה היא לחגור את הילדים לזמן רב ככל האפשר במושב בטיחות הפונה נגד כיוון הנסיעה. שימו לב שכיסא הבטיחות שאתם בוחרים עומד בכל התקנים העדכניים, שהוא בתוקף למשך זמן השימוש הצפוי, ושמלבד מענה בטיחותי מעולה, הוא גם תואם לצרכים שלכם.

בוסטר לילד מאיזה גיל

כולנו יודעים שהסחות דעת הן בזמן הנהיגה יכולות להיות מסוכנות ואפילו קטלניות. ומה יותר מסיח את הדעת מאשר מריבות בין אחים במושב האחורי?

בין אם יצאם לסידורים עם המתוקים שלכם, ובין אם החלטתם לצאת לטיול משפחתי מגבש, ברוב המקרים, יכול מאוד להיות שאפילו לא תספיקו להגיע לכביש הראשי, וכבר תתחילו לשמוע את הריבים הקבועים ברקע, מה שיכול להיות מתיש ולגרום לכולם להיות עצבניים.

אם אתם רוצים ליהנות מנסיעה בטוחה ונעימה, יש כמה טיפים שיעזרו לכם לזהות ואף למנוע מריבות בין אחרים ולחסוך מעצמכם את איבוד השפיות. אספנו לכם כמה מהם.

שמרו על גבולות גזרה

ילדים אוהבים לפלוש למרחב של האחים שלהם ולראות מה קורה ולאיזו תגובה הם זוכים כאשר עוברים את הגבול. לכן שמרו על הגבולות ברורים ואל תאפשרו להם לפלוש למרחב האחד של השני. מושבי בטיחות עוזרים לכם להשיג את המטרה במידה מסוימת מכיוון שהם יוצרים הפרדה, ומאפשרים לכל אחד מהילדים לשבת במקום מוגדר. עם זאת וודאו שכל ילד ילמד לשמור על הרגליים והידיים, כמו גם על החפצים שלו, לעצמו.

וודאו שלכולם נוח

בזמן הנסיעה ילדים צריכים להרגיש נוח. ברגע שלא נוח להם, הם עשויים לפתח עצבנות, מה שעשוי להוביל להצקות ולריבים. אחת הדרכים לשמור על נוחות היא לוודא שהם ישובים במושבי הבטיחות המתאימים לגילם ולגובהם.

שימו לב שמושבי הבטיחות מותקנים כראוי, שהרצועות וחגורות הבטיחות מונחות היטב על הילדים, אינן לוחצות, אך מהודקות מספיק, ולא פחות חשוב בדקו שמושב הבטיחות תואם לגיל הילד. אם אינכם בטוחים ויש לכם שאלות כמו בוסטר לילד מאיזה גיל או איך אפשר לשמור שלילדים יהיה נוח בזמן שהם נרדמים כך שישנו מספיק, עליכם לבדוק את כל אלו כדי להיות בטוחים שהם לא גורעים מתחושת הנוחות של הילדים במהלך הנסיעה.

תדאגו לתעסוקה

כאשר הילדים עסוקים הסיכוי שהם יהיו חסרי שקט קטן הרבה יותר. תוכלו לארוז לילדים משחקים שהם אוהבים, חוברות עבודה וצביעה, מדבקות. אם המצב ממש קיצוני ואתם זקוקים למעט שקט, זמן מסך גם כן עלול להועיל, כל עוד מקפידים על הגבלה.

תוכלו לשחק משחקי חברה משפחתיים כמו למשל "המלך אמר", "כן לא שחור לבן", "ארץ עיר", משחקי ניחושים ושלל משחקים לבחירתכם שיכולים למנוע מהילדים לריב אחד עם השני.

לבסוף, אפשר להאזין לפודקאסטים מעניינים, סיפורים או שירים שהילדים אוהבים, מה שיכול לשמור על מצב הרוח אופטימי.

הקפידו על הפסקות

גם המבוגרים בחבורה יכולים להרגיש מותשים כאשר מדובר בנסיעה ממושכת. אם אתם רוצים להימנע מריבים מיותרים בין אחים, זכרו שכל נסיעה משפחתית אינה רק היעד, אלא גם הדרך אל היעד. לכן נסו לשלב בדרך אטרקציות ועצירות מרובות כדי שהילדים יוכלו לרדת ממושבי הבטיחות, לנשום קצת אוויר, להתפנות ולחלץ עצמות.

הביאו אתכם חטיפים

חטיפים בריאים ומזינים יכולים למנוע ריבים כאשר הילדים מתחילים להיות רעבים. בזמן רעב ילדים רבים חווים שינוי במצב הרוח, לכן אתם יכולים להכין חטיפים ואם אתם שמים לב להתלקחות של מריבה במושב האחורי, פשוט הסיחו את דעתם עם החטיפים האהובים עליהם והובילו להפסקת אש באופן מידי.

אחרי האוכל, בטוח שמצבם של כולם יהיה טוב ונינוח הרבה יותר.

עצרו בצד

הילדים חייבים להבין שהמריבות שלהם אינן מושכות את תשומת ליבכם. לכן אם אתם מרגישים שאתם עומדים לאבד את זה, אל תלהיטו את הרוחות. פשוט עצרו בצד, בצורה רגועה ובטוחה, והסבירו לילדים שאינכם מתכוונים להמשיך לנסוע עד שהם לא יפסיקו לעצבן ולריב האחד עם השני. מומלץ שלא למקד את תשומת ליבכם בריב הילדים, אלא להעסיק את עצמכם במשהו אחר, ולשדר שאין דחיפות. גם אם אתם ממהרים קחו נשימה עמוקה, ואם אתם מרגישים את העצבים מגיעים אל הסף, צאו רגע מהרכב ונשמו אוויר.

ספקו תמריצים להתנהגות טובה

חשוב שהילדים יבינו כיצד עליהם להתנהג בזמן הנסיעה, ולכך חיזוקים חיוביים יכולים לעזור. תנו לילדים תשומת לב חיובית כאשר הם מתנהגים באדיבות אחד לשני, משחקים יחד ומשתפים פעולה. אתם יכולים אפילו לעצור בחנות הנוחות ולקנות להם צ'ופר קטן על התנהגות טובה. תוכלו גם להבטיח שבתום הנסיעה תעצרו בפארק משחקים כדי שהילדים יוכלו לפרוק קצת מרץ (ולקיים כמובן), או לחשוב על תמריצים חיוביים אחרים שמתאימים לכם.

הסבירו לילדים מה יקרה אם ימשיכו לריב

הילדים צריכים להבין שעשויות להיות השלכות לריבים שלהם במושב האחורי, בין אם פגיעה בריכוז שלכם במהלך הנסיעה, ובין אם השלכות אחרות, כמו למשל מניעת זמן מסך כאשר מגיעים הביתה, או תגובות אחרות כפי שאתם רואים לנכון ובהתאמה לגיל הילדים.

באופן כללי, אתם מכירים את הילדים שלכם טוב ויודעים לזהות מתי עומדים לריב. על ידי זיהוי מקדים תוכלו לנסות להסיח את דעתם עם משחק כדי שלא תצטרכו להגיע לאיומים.

ולסיכום – התאימו את אופן הפעולה לילדים

הטיפים שציינו יכולים לעזר לכם להשיג קצת יותר שקט במושב האחורי במהלך הנסיעות, והם מתאימים לקבוצות גיל מגוונות. חשוב לשמור באמת שלילדים יהיה כמה שיותר נוח במושב האחורי, שהם יסעו עם מושבי בטיחות איכותיים התואמים לגילם ולשלבי התפתחותם ולהחליף את המושב כאשר הילדים מגיעים לגיל המתאים.

כמו כן, הקפידו תמיד לדאוג לתעסוקה, הכינו פלייליסט משפחתי, כמו גם את עצמכם מראש לכך שהדרך עשויה להיות מאתגרת, אבל כל אתגר כזה הוא למידה לעתיד!

 

כסא בטיחות- עד איזה גיל?

הורים רבים נאלצים להתמודד עם מאבקי כוח כאשר מנסים להושיב את הפעוט הקטן במושב הבטיחות. אם גם אתם נמנים עליהם, ושאלתם את עצמכם מה תוכלו לעשות וכיצד ניתן לגרום לילדיכם לשבת על מושב הבטיחות ללא מאבקים, כדאי שתקראו את הדברים הבאים.

כאשר מגדלים ילדים קטנים לא חסרים מאבקי כוח להתמודד איתם, ופעמים רבות אנו נבחר את הריבים שלנו. אולם ישנם דברים שאינם נתונים למשא ומתן, כמו למשל ישיבה במושב בטיחות בזמן הנסיעה ברכב. ילדים אומנם יודעים זאת, אך נדמה שכל ייעודם בשנות חייהם הראשונות הוא לבחון גבולות, ומאבק על מושב הרכב, זו הזדמנות מושלמת למפגן כוח מרשים, אשר יכול לגרום להורים רבים לאבד את קור רוחם, מה שהופך את המאבק לעוד יותר אטרקטיבי.

נשים לרגע את ההומור בצד, זה בהחלט יכול להיות מתסכל להתמודד עם מאבק על מושב הבטיחות, במיוחד כאשר אנו ממהרים. לכן אספנו לכם כמה טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם הסוגיה יותר בקלות.

קחו נשימה ארוכה והישארו רגועים

אם אתם רוצים לפתור את המאבק על כסאות הבטיחות החלק העיקרי הוא להישאר כמה שיותר רגועים ואסופים. רגע לפני שמתחילים, אנו ממליצים לכם לבדוק שמושב הבטיחות של הילדים נוח להם, ותואם לגילם. לעיתים הסירוב נובע מאי נוחות של הילדים במהלך הנסיעה. קריאת מאמרים בנושא כסא בטיחות- עד איזה גיל? תעזור לכם להבין האם מושב הבטיחות מתאים לילדיכם או שאולי הגיע הזמן להחליף אותו למושב אחר.

כמו כן שימו לב שרצועות המושב יושבות היטב על הילדים ואינן מהודקות מדי, מה שעשוי להשפיע על מידת הנוחות שלהם. ולבסוף – הרגליים. צריך להיות מספיק מקום לרגליים שלהם, כך שיוכלו לשבת בנינוחות לאורך הנסיעה.

עכשיו נעבור לאתגר האמיתי והוא סיום המאבק אחת ולתמיד. כדי להצליח, עקבו אחר השלבים הבאים:

  • בחרו ביום שבו כולם במצב רוח מיטבי – כדי לנסות לסיים את המאבק ולהקנות הרגלים חדשים עליכם להתחיל ביום שבו אתם נינוחים, אין לכם אילוצי זמן ואין ילדים אחרים שעליכם לטפל בהם.
  • קחו את הפעוט לרכב ושמרו על רוגע – קחו את הפעוט לרכב, או אפשרו לו ללכת בכוחות עצמו. לפני שאתם מניחים אותו בכסא הבטיחות, פנו אליו בשלווה ועדכנו מראש שאתם עומדים להכניס אותו למושב הבטיחות אך שהפעם תעשו זאת בדרך אחרת מהרגיל. הדיל הוא שאתם תושיבו אותו במושב והוא לא יעשה את כל הדברים שבדרך כלל עושה. אמרו זאת ברוגע, בביטחון ועם חיוך, ובקשו ממנו לשבת במושב כדי שתוכלו לחגור אותו. שימו לב שאינכם שואלים, אלא מתריעים.
  • הילד מסרב – אם הילד מסרב להיכנס בכוחות עצמו, הודיעו לו שעכשיו אתם תעזרו לו לשבת. אם מתחיל מאבק, פשוט עצרו. הרימו אותו ברוגע והעבירו מסר שאתם מוכנים להמתין, עד שהילד מרגיש מוכן לשבת במושב הבטיחות. בזמן הזה, עליכם לתעל את כל הסבלנות והאנרגיה החיובית שיש בכם, ולהמתין, מבלי לאפשר לילד לצאת ממיקוד ולסטות מהמשימה שעומדת על הפרק, אך גם מבלי להיאבק אתו. מבחינתכם המאבק יוצא מהמשוואה.
  • הילד מראה סימנים של נכונות – כאשר הילד מראה שהוא מוכן לעלות למושב, או שמפסיק עם ההתנגדות, אתם מושבים אותו. במידה והוא מתחיל להתפתל, מנסה לברוח או עושה כל פעולה אחרת שמונעת ממנו לשבת בנחת במושב הבטיחות, אתם לוקחים נשימה עמוקה ושוב ממתינים. העבירו מסר עקבי שאתם מוכנים ויש לכם זמן לחכות עד שהילד יהיה מוכן לשבת במושב, תוך כדי שאתם שומרים עליו ממוקד במשימה ומושיבים אותו בעדינות בכל פעם שהוא קם מהמושב. הקפידו להסביר שעכשיו זה לא זמן מתאים למשחקים אלא זמן להיחגר ולנסוע. במידה והמאבק מסלים, פשוט הוציאו את הילד מהרכב וחזרו על כל השלבים מההתחלה.
  • הציבו גבול תקיף אך חומל ואוהב כאחד – שימו לב לכל אורך הדרך שהילד אינו מפעיל אתכם, שהגבול ברור וחד משמעי אך גם חומל ואוהב ושתשומת הלב שלו ממוקדת במשימה שעומדת לפניו. בכל מקרה, אל תאפשרו לו לקפוץ במושב, לטפס, להשתולל או לעשות את מה שהוא בדרך כלל עושה.
  • חזרו על הפעולה כמה שצריך – לעיתים התהליך עשוי לקחת 30 דקות, במקרים חריגים אף טיפה יותר. זו בדיוק הסיבה שעליכם לסיים את המאבק ביום שמצב הרוח שלכם טוב ואינכם ממהרים, כך שבאמת תוכלו לחכות עד שהילד יהיה מוכן לעשות את הבחירה בעצמו. אינכם צריכים להשתמש בכוח, אלא רק לתת לו את הזמן והמרחב לשתף פעולה, צאו מנקודת הנחה שהוא רוצה לשתף אתכם פעולה ולסיים את המאבק.
  • הרשו לעצמכם להזדהות – השתמשו במשפטים כמו: "אני מבין/ה שאינך אוהב לשבת במושב הבטיחות, ושלפעמים הישיבה במושב לא נוחה", הסבירו בקצרה כיצד המושב מגן עליו במהלך הנסיעה ובעיקר, הקפידו לחזור על המסר שאתם מחכים שהילד יאמר לכם כאשר הוא מוכן לשבת ולנסוע בבטחה.
  • בסוף זה יקרה! הילד יסכים לעלות למושב ולהיחגר וכשזה קורה אתם יכולים לשבח אותו על כך. זה הזמן לסגור את הדלת, לקחת נשימה עמוקה, לטפוח לעצמכם על השכם, להיכנס למושב הנהג ולנסוע למקום מהנה במיוחד. הרווחתם זאת ביושר!

לסיכום, קחו בחשבון שיכול להיות שתצטרכו לחזור על הפעולה כמה פעמים, הנתונים מעידים על כך שבכל פעם התהליך יהיה מהר יותר, כאשר בסוף תשיגו את המטרה והמאבק על המושב יסתיים כלא היה.

 

תומך ראש לכסא בטיחות

הורים רבים מאמינים שתינוקות ומוצצים זהו סיפור אהבה ממבט ראשון, אבל בפועל זה לא תמיד כך. אכן, ישנם תינוקות אשר אוהבים את המוצץ שלהם כבר מהרגע הראשון וימצצו אותו בשמחה, בעוד שאחרים ירקו אותו מהפה ולא ממש יבינו את הקונספט של המציצה. אם אתם מעדיפים שהתינוק שלכם כן ייקח מוצץ, אך הוא מסרב ואינכם יודעים מה לעשות, אספנו לכם כמה עצות.

מתי להתחיל להציע מוצץ?

עבור תינוקות יונקים, ההמלצה הרווחת היא להמתין עם המוצץ עד שההנקה תתבסס היטב, כלומר עד שאספקת החלב תהיה מספקת ועקבית והתינוק ילמד לינוק בצורה יעילה. לרוב מדובר בפרק זמן של שלושה עד ארבעה שבועות. לעומת כאשר מדובר בתינוקות שניזונים מתמ"ל, אפשר להציע מוצץ כבר מההתחלה.

מה היתרונות של השימוש במוצץ? ומה החסרונות?

לפני מציעים לתינוקות מוצץ, חשוב להבין את כל היתרונות והחסרונות, ואז להגיע להחלטה.

יתרונות

  • מוצץ עוזר לשינה טובה יותר – מוצצים עוזרים לתינוקות קטנים להירדם מהר יותר. אם התינוק שלכם מתקשה להרגיש נינוח, סובל מכאבי בטן וגזים, או שאתם רוצים שיתרגל להירדם ללא שד או בקבוק, מוצץ הוא פתרון מעולה.
  • מוצץ מעולה לנסיעות – כאשר אתם נוסעים ברכב או אפילו מסתובבים בחוץ, מוצץ יכול לעזור להרגיע את התינוק ולאפשר לו להירדם בנוחות. כאשר נוסעים ברכב עם ילדים  מגיל שנתיים ומעלה מומלץ גם לחבר תומך ראש לכסא בטיחות  שישמור שראשו של התינוק לא יישמט לאחר שנרדם.
  • הסחת דעת טובה – מוצצים יכולים להרגיע תינוקות נרגנים או רוגזים. המציצה מחקה את התנועה המנחמת של היניקה, ועוזרת להם להירגע. לכן אם התינוקות כעוסים, סובלים מאי נוחות או שקיבלו מכה, עברו חיסון, בדיקת דם וכן הלאה, המוצץ יכול לעזור להם.
  • עדיף שתינוקות ימצצו מוצץ ולא אצבע – הרבה מומחים ממליצים לתת מוצץ כדי למנוע מהתינוקות הקטנים למצוץ אצבע. הרבה יותר קל להיגמל ממוצץ מאשר מציצת אצבע, הרגל שלעיתים ילווה אותם גם כשהם בוגרים.
  • מוצץ יהפוך את השינה לאיכותית יותר – תינוקות נוטים להתעורר ממש מהר. באמצעות מוצץ השינה שלהם תהפוך לאיכותית יותר.

ומה החסרונות?

  • גמילה קשה – תינוקות קטנים הופכים להיות תלויים במוצצים גם כאשר גדלים, ויכולים אפילו ממש להתמכר אליהם. לכן לפעמים הגמילה מהמוצץ תהיה קשה.
  • בעיות שיניים – השימוש במוצץ באופן קבוע ובתדירות גבוהה יכול לגרום לבעיות בשיניים בטווח הארוך. לעיתים המוצץ גם יוביל לצורך ביישור שיניים בעתיד.
  • משבש את ההנקה – אם בוחרים בהנקה כדרך העיקרית להזין את התינוק, ההמלצה היא לחכות 3-4 שבועות עד שההנקה תתבסס ורק אז לתת מוצץ כדי שלא ישבש את ההנקה.

מדוע תינוקות מסרבים לקחת מוצץ?

תינוקות קטנים יכולים לסרב למוצצים מסיבות שונות ומגוונות ובעיקר אם אתם מציעים להם מוצץ בתדירות גבוהה מדי ללא קשר לסיבה שהם בוכים. תינוקות בוכים כשהם עייפים, רעבים, כאשר כואבת להם הבטן, כאשר החיתול לא נקי, כאשר הם חולים, חם להם או קר להם, כאשר מתחשק להם פינוק ועוד.

אם תציעו להם מוצץ בכל פעם שהם מתלוננים, הם יקשרו את המוצץ לתחושת התסכול, בעיקר כי המוצץ לא העניק פתרון לבעיה שעמה מתמודדים. כתוצאה מכך הם יכולים לדחות את המוצץ בכל פעם שתציעו אותו, ולא להסכים לקחת אותו יותר.

איך לגרום לתינוק כן לקחת מוצץ?

אם התינוק שלכם מסרב לקחת מוצץ, הנה כמה דברים שתוכלו לעשות:

  • לא בכוח – הציגו את המוצץ לתינוק כאשר הוא רגוע ונינוח כך שישחק אתו. תינוקות קטנים שמים הכל בפה, סביר להניח שגם המוצץ יגיע לשם. תוכלו גם אתם לשים לו את המוצץ בפה קצת.
  • בחרו בתזמון הנכון – תנו את המוצץ לאחר האכלה נסו לטבול אותו בחלב אם או תמ"ל כדי לפתות את התינוק. הציעו לתינוק מוצץ בכל פעם הוא ישנוני, או כאשר סובל מגזים, והכי חשוב, נהגו בסבלנות.
  • נסו סוגים שונים של מוצצים – יש דגמים שונים של מוצצים, מומלץ לקנות כמה סוגים ופשוט להחליף. גם אם סוג אחד לא תפס, יכול להיות שיהיה סוג אחר שכן יתפוס, כי גם לתינוקות קטנים יש העדפות.
  • שימו לב לגודלו של המוצץ – בדקו שהמוצץ שבחרתם בגודל הנכון. הורים רבים אינם יודעים שמוצצים מגיעים בגדלים שונים בהתאם לשלבי ההתפתחות של תינוקות. לכן שימו לב לאותיות הקטנות ובדקו שקניתם מוצץ בגודל מתאים.
  • הכניסו והוציאו את המוצץ – הכניסו את המוצץ לפיו של התינוק ואז הוציאו אותו קצת החוצה בעדינות עד שהוא יתחיל לינוק אותו בחזרה. בדרך זו תינוקות קטנים ילמדו לקחת את המוצץ במלואו בהדרגה ולמצוץ אותו לתקופות ארוכות יותר.
  • אצל תינוק יונק, אפשר שבן הזוג ינסה להקנות את ההרגל – לעיתים תינוקות מסרבים לקחת מוצץ מהאם המניקה, אך כן יסכימו לקחת מוצץ מהאב או מכל מטפל אחר. הסיבה לכך היא שכשהאם המניקה מתקרבת הם מצפים לקבל אוכל.
  • כדאי לנסות לתת לתינוקות יונקים פטמה שטוחה – ישנם מוצצים אשר מחקים את הצורה והתחושה של פטמת האם. לכן זהו יהיה העיצוב המועדף ביותר על תינוקות יונקים, כי מחקה בצורה יעילה את פעולת היניקה.

ולבסוף,

לעולם אל תכריחו תינוקות לקחת מוצץ ואם המוצץ נופל מפיהם באמצע הלילה, והם לא שמו לב, אל תחזירו להם אותו. זכרו שישנם ילדים שלא לוקחים מוצצים והם מסתדרים נהדר, ויודעים להרגיע את עצמם בדרכים אחרות. אז אם התינוק הקטן פשוט אינו מעוניין, זה בסדר להשאיר את המוצץ בצד ולנסות אחרי זמן מה שוב.

NapUp

אין דבר שנראה שליו יותר מילדים ששקעים בשינה עמוקה, כשהם מכורבלים בתוך המיטה. שינה טובה חיונית עבור כולם, גדולים כקטנים, אך במיוחד עבור ילדים שנמצאים בשלבי התפתחות שונים. יחד עם זאת, למרות ששינה כה חיונית עבור ילדים, לא לכל הילדים יש הרגלי שינה נכונים, מה שעשוי להשפיע על אורח חייהם בדרכים שונות ומגוונות, כמו גם על אורח חייכם.

אם אתם רוצים להקנות לילדיכם הרגלי שינה נכונים, הטיפים הבאים יעזרו לכם.

הקפידו על טקס שינה קבוע

טקס שינה קבוע עוזר לתינוקות ופעוטות רבים לסגל לעצמם הרגלי טובים ולהיכנס למצב השינה בהדרגה. אתם אלו שמגדירים מה יהיו שלבי הטקס, מה גם שאם מדובר בילדים גדולים יותר, תוכלו להחליט יחד על השלבים השונים. בכל מקרה הקפידו לבצע את השלבים ברצף בכל ערב, כך שהילדים יבינו בדיוק מה עומד לקרות. הטקס שלכם יכול לכלול שלבים קבועים השגרתיים בכל בית כמו למשל: מקלחת, פיג'מה, צחצוח שיניים, קריאת סיפור וכדומה, ותוכלו לשלב גם אלמנטים שונים משלכם.

הקדישו תשומת לב לילדים לפני השינה

הרבה ילדים לא רגועים לפני השינה כי הם משתוקקים לתשומת לב מההורים שלהם, הדבר מקבל משנה תוקף במיוחד כאשר מדובר בהורים עובדים שנעדרים ברוב שעות היום מהבית.

צרו לכם זמן איכותי ויקר ערך, הקדישו אותו לשיחה, שאלו את הילדים על היום שלהם, פנו כמה דקות כדי להתכרבל איתם על הספה או במיטה, לשיר להם שיר או לצחוק יחד ורק לאחר מכן התחילו את טקס השינה שלכם.

שמרו על שגרה

הקפידו על שעת שינה קבועה, כדי לעזור לילדים להרגיש ביטחון רב יותר. ילדים בכל הגילאים צריכים ללכת לישון באותה השעה בכל יום, ברוב המקרים הם גם יתעוררו בכל בוקר באותן השעות פחות או יותר.

כאשר מקפידים על שעת שינה קבועה, ושמים לב גם זו שעה ריאלית, לילדים גם יהיה קל יותר לקום בבוקר והם יהיו רעננים ומרוכזים יותר במשך שעות היום.

וודאו שהילדים אינם רעבים

ילדים לא צריכים ללכת לישון רעבים, אם הם יחושו תחושה קלה של רעב הם לא יהיו נינוחים. לכן נסו שארוחת הערב תהיה קרובה יחסית לזמן השינה, ואם אכלתם מוקדם, נשנוש קל יכול להבטיח שהילדים ילכו לישון הרבה יותר רגועים. על אותו משקל, הקפידו שלא לאכול ארוחת ערב כבדה מדי לפני השינה.

לכבות את המסכים כשעה עד שעתיים לפני השינה

צפייה במסכים לפני השינה זהו רעיון לא טוב, מכיוון שהאור מגרה את המוח ויכול לגרום לילדים לחוש ערניים כאשר הם צריכים ללכת לישון. באופן אופטימלי מומלץ לכבות את המסכים לפחות שעה עד שעתיים לפני שנת השינה, כאשר הגבלת זמן הצפייה יכולה לעזור גם בדרכים נוספות. ילדים שלא נמצאים מול מסכים רוב הזמן יהיו פעילים יותר וישרפו את האנרגיה הטבעית שלהם, מה שיהפוך אותם ליותר עייפים כאשר מגיע הזמן לישון.

שמרו על החלל נטול מהסחות דעת

הקפידו לסדר את החדר ולוודא שלא יהיו צעצועים מפוזרים או הסחות דעת כלשהן לפני השינה. כמו כן השתדלו להרדים את הילדים במיטה בחדר השינה שלהם, ככל שהם יהיו רגילים להירגע ולהירדם במקום מסוים וקבוע, כך התהליך יהיה קל יותר. אם לילדיכם קשה בלילות, יכול להיות שיש להם פחדים או סיוטים, תופעה שכיחה בגילאים שונים. במידה ויש לילדיכם סיוטים נסו לדבר איתם על כך בבוקר ועזרו להם להתמודד בצורה טובה וחיובית יותר.

השמיעו מוסיקה מרגיעה

כדי לעזור לילדים להירגע ולשקוע בשינה עמוקה, אתם יכולים להשמיע להם מוסיקה מרגיעה לפני השינה. מוסיקה מרגיעה יכולה לעשות פלאים ולעזור לילדים קטנים וגדולים להירדם בקלות. אם אין לכם פלייליסט משלכם, תוכלו פשוט להיכנס ליוטיוב או לספוטיפיי, ולמצוא אינספור אפשרויות שיתאימו לכם. שימו לב לתגובת הילדים, מוסיקה שנעימה לאוזניהם תרגיע אותם, ואם אתם רואים שהם פחות נינוחים, נסו להחליף את המוסיקה שאתם משמיעים.

ילדים שנרדמים בכוחות עצמכם זוכים ליתרונות רבים

הקניית הרגלי שינה טובים יכולה לעזור לילדים להירדם בכוחות עצמם גם במהלך נסיעה ברכב. תמיד עדיף ללמד ילדים להירדם בכוחות עצמם, על מנת שלא יהיו תלויים במבוגר. כאשר הם מפתחים תלות במבוגר כדי להירדם, יהיה להם קשה יותר בזמני נסיעות, במיוחד כאשר הם מרגישים עייפים.

אתם תמיד יכולים לתכנן את הנסיעות שלכם לזמני השינה של הילדים, וכך לאפשר להם להירדם ביתר קלות במושב הבטיחות. שימו לב שהם לובשים בגדים נינוחים ושיש להם את השמיכי והמוצץ שלהם.

אם אתם חוששים מהטיית הראש קדימה ולצדדים במהלך ההירדמות ברכב, אנו ממליצים לכם על NapUp, תומך ראש לכסא הבטיחות והפתרון האידאלי עבור ילדים שנרדמים ברכב בזמן הנסיעה. מוצר זה עומד בתקני בטיחות בינלאומיים, התקנתו מהירה והוא מונע את תופעת הראש השמוט.

ולסיכום,

גם אם אתם מתמודדים עם מעט קשיים, זכרו שעם קצת זמן ומאמץ תצליחו להתגבר על הכל. לפעמים לילדים יש נסיגה והם מתקשים לישון כאשר הם נמצאים לפני אבן דרך התפתחותית, לפעמים צץ קושי כאשר הילדים מעבדים אירוע משמעותי. בכל מקרה הקשיבו לאינטואיציה שלכם, ואם אינכם בטוחים, אתם תמיד יכולים להתייעץ עם רופא המשפחה, או עם מומחי שינה שיעזרו לכם לבנות תכנית שיהיה לכם קל לעמוד בה.

באמצעות סבלנות וטיפים מאנשי המקצוע הנכונים, תוכלו לצלוח את האתגר ולוודא שילדיכם יסגלו הרגלי שינה נכונים.

 

  • All