העגלה שלי (0 פריטים)

  • פריטים
  • 0.00

האם לחגור ילדים עם פנים או הגב לכיוון הנסיעה

  • 20/12/2022

אם אתם רוצים לוודא שהילדים שלכם בטוחים באופן מקסימלי בעת הנסיעה ברכב, מומלץ כי תחגרו אותם במושב בטיחות עם הגב לכיוון הנסיעה, כלומר כאשר המושב עצמו מותקן נגד כיוון הנסיעה.

על פי ארגוני הבטיחות בארץ ובעולם, האידיאל הוא לשמור עליהם במנח הזה לזמן רב ככל האפשר, מכיוון שבמקרה של התנגשות, גופם של הילדים יהיה מוגן הרבה יותר, ובעיקר הראש,הצוואר ועמוד השדרה שלהם. אנו ממליצים להושיב ילדים כשפניהם נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים לפחות ולהעביר את הילד למושב כשפניו עם כיוון הנסיעה, כאשר הגיע למשקל ולגובה המירבי שמושב הבטיחות מאפשר.

מדוע זו ההמלצה?

על פי החוק, יש להושיב ילדים במושב בטיחות המותקן נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנה בלבד. אולם ארגוני הבטיחות ממליצים לעשות זאת לפחות עד גיל שנתיים, כאשר הנחיות מחמירות יותר ממליצות עד גיל 3 או 4 לפחות.

ילד שיושב עם כיוון הנסיעה נמצא בסיכון גבוה יותר לסבול מפציעות ראש, צוואר ועמוד שדרה במקרה של תאונה, בהשוואה לילדים שנוסעים בכסא המותקן נגד כיוון הנסיעה. בגילאים אלו העצמות והשרירים עדיין אינם מפותחים מספיק, בנוסף לילדים יש ראש גדול יותר ביחס לגוף, וכתוצאה מכך שרירי הצוואר שלהם אינם מסוגלים לתמוך בראש בצורה טובה במקרה של התנגשות, מה שיגרום לראש ולצוואר שלהם להיזרק לפנים.

לכן, ההמלצה היא לחגור תינוקות, פעוטות וילדים קטנים עם הגב לכיוון הנסיעה, החל מהנסיעה הראשונה שלהם הביתה מבית החולים ולמשך זמן רב ככל האפשר, או עד שהם מגיעים למגבלות הגובה והמשקל של יצרן מושב הבטיחות.

אז מושב בטיחות- עד איזה גיל? במושב הבטיחות ניתן לשבת עד גיל 4 או 5  ואף יותר. כל עוד מתאים לילד במשתמש בו מבחינת הגובה והמשקל המקסימליים המצויינים בו. יש בשוק מגוון מושבי בטיחות, המאפשרים חגירה עם רצועות פנימיות עד משקל 29 ק"ג

הסוגים השונים של מושבי בטיחות שמותקנים נגד כיוון הנסיעה

כיום כאשר אתם מבררים על מושבי בטיחות,  המאפשרים לחגור את ילדיכם נגד כיוון הנסיעה, תגלו שעומדות לרשותכם 3 אפשרויות עיקריות והן: סלקל, מושבים עם ונגד כיוון הנסיעה, ומושבי all-in-one (הכל באחד).

סלקל

סלקל מתאים לתינוקות מגיל לידה ועד גיל שנה או עד מגבלות המשקל והגובה של מושב הבטיחות (תלוי דגם). הם קטנים ובעלי ידית נשיאה, כך שניתן להוציא אותם מהרכב במידה והתינוק נרדם ולחבר לעגלה או לשאת אתכם. בחלק מהמקרים, הם מגיעים עם בסיס אשר מותקן ברכב ונשאר שם, כאשר את הסלקל מצמידים אליו או מוציאים ממנו בצורה קלה ופשוטה, ללא הצורך להתקין את המושב בכל פעם שמשתמשים בו.

חשוב לציין, כי השארה של תינוק ישן בסל קל לאורך זמן עלולה לגרום לקשיים נשימתיים, ולכן מומלץ להעבירו למשטח שינה ישר (עגלה, מיטה).

מושבי בטיחות הניתנים להתקנה עם ונגד כיוון הנסיעה

מושבים אלו ניתן להתקין נגד כיוון הנסיעה ובבוא העת "להפוך" אותם ולהתקין עם כיוון הנסיעה, כאשר הילדים מגיעים לגובה ולמשקל המתאימים. בהשוואה לסלקל, סוג זה של מושבי בטיחות יכול לשמש אתכם לזמן רב יותר. מושבים אלו מעט יותר מסורבלים ואינם כוללים ידית נשיאה או בסיס נפרד, כיוון שהם מיועדים להישאר ברכב, אך  יש להם תכונות ופונקציות משלהם. מושבים אלו כוללים רתמת בטיחות בעלת 5 נקודות עיגון: בכתפיים, בירכיים ובין הרגליים.

מושבי all-in-one הכל באחד

מושבים אלו ילוו את ילדיכם לכל אורך שלבי ההתפתחות השונים, מגיל לידה ועד גיל הרבה יותר מאוחר, תלוי בדגם. ניתן להתקין אותם נגד כיוון הנסיעה, עם כיוון הנסיעה וכבוסטר ועל כן הם יכולים לשמש אתכם למשך זמן רב, ולגדול עם ילדיכם. לרוב הם יהיו גדולים יותר בהשוואה לכסאות אחרים, לכן עליכם לבדוק שהם מתאימים לרכבכם, לרבות כשהם מותקנים נגד כיוון הנסיעה.

הם לא מגיעים עם ידית נשיאה, אך יש להם תכונות אחרות ובעיקר הם מתאימים לכל אורך שלבי הגדילה, ולכן יהיו אידיאליים הן לתינוקות, הן לפעוטות והן לילדים בוגרים יותר.

טיפים להתקנת מושבי  בטיחות עם הגב לכיוון הנסיעה

הטיפים הבאים יעזרו לכם לוודא שאתם מתקינים נכון את מושב הבטיחות ברכב שלכם.

  • יש הוראות יצרן, השתמשו בהן – קראו תמיד את הוראות היצרן של הרכב ושל כסא הבטיחות לפני התקנתו.
  • וודאו שהמושב מותקן היטב – וודאו שמושב הבטיחות מותקן היטב ברכב, בין אם אתם משתמשים בבסיס ובין אם בעוגנים של הרכב עצמו.
  • שימו לב שחגורת הבטיחות של הרכב נעולה – אם אתם מתקינים את המושב באמצעות חגורת הבטיחות של הרכב, שימו לב שהיא נעולה היטב, לפי הוראות יצרן המושב.
  • וודאו שחגורות המושב צמודות היטב לגוף התינוק – שימו לב שהחגורות ממוקמות במרכז החזה ושאין מרחב לאצבעות בין הרצועות לבין כתפי הילד.
  • חגרו את המושב במושב האחורי במקרה שיש כרית אוויר פעילה – לעולם אין להתקין מושב בטיחות הפונה נגד כיוון הנסיעה במושב הקדמי של רכב בעל כרית אוויר פעילה. אם הכרית תתנפח, היא עשויה לגרום לפציעה חמורה ואף למוות.
  • וודאו שהמושב יושב בזווית הנכונה, כך שראשו של ילדיכם אינו נוטה קדימה – בדקו את הוראות היצרן ושימו לב שהמושב נמצא בזווית הנכונה ביחס למושב הרכב.

ולסיכום

מטרתם של מושבי בטיחות היא להפוך את הנסיעה לבטוחה יותר. כיום יש לכם מגוון גדול יותר של אפשרויות, אולם ההמלצה היא לחגור את הילדים לזמן רב ככל האפשר במושב בטיחות הפונה נגד כיוון הנסיעה. שימו לב שכיסא הבטיחות שאתם בוחרים עומד בכל התקנים העדכניים, שהוא בתוקף למשך זמן השימוש הצפוי, ושמלבד מענה בטיחותי מעולה, הוא גם תואם לצרכים שלכם.

Related Posts